Usvojen predlog odluke o Vinči 1Foto: Arhiva

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Gradsko veće usvojilo predlog odluke o dodeli ugovora francusko-japanskom konzorcijumu za sređivanje deponije Vinča, projekat vredan oko 300 miliona evra, kao i predlog odluke o javno-privatnom partnerstvu za igradnju četiri podzemne garaže.

Mali je rekao da će se ova dva važna predloga naći pred odbornicima na sledećoj sednici gradskog parlamenta, prenosi Beoinfo.

Obećanje smo dali pre tri godine i proces koji je trajao dve godine sada se završava i očekujem da ćemo na osnovu odluke Skupštine grada do kraja meseca i potpisati ugovor. Nakon toga slede projektovanje i dodela građevinske dozvole, da bi do kraja naredne godine mogla da počne i izgradnja postrojenja u Vinči, istakao je Mali.

Taj projekat je vredan skoro 300 miliona evra, a korist će biti čistiji Beograd i rešavanje velikog ekološkog problema postojeće deponije.

Mali je naglasio i da je možda najveća korist ovog projekta to što će se praviti električna i toplotna energija, što će biti veoma značajno za Beogradske elektrane.

Kad je reč o drugoj važnoj odluci o kojoj će se izjašnjavati odbornici Skupštine grada, Siniša Mali je najavio i da bi odmah nakon usvajanja trebalo da se raspišu tenderi.

Očekujemo da nađemo partnera koji će izgraditi četiri podzemne garaže u centru grada, i to na Studentskom trgu, Trgu republike, u Kosovskoj i na Kosančićevom vencu. Vrednost investicije je oko 40, 45 miliona evra, a radovi bi mogli da krenu do kraja godine, rekao je Mali. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari