Vesić: Galerija Progres nije za kockarnicu 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je danas pravna i fizička lica da ne učestvuju u licitaciji za prodaju izložbene galerije „Progres“ u Knez Mihajlovoj ulici, „osim ako ne žele da ulažu u kulturu“, preneo je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Ova galerija je stavljena pod zaštitu države i Zavoda za zaštitu spomenika odlukom Vlade Srbije od 1. avgusta, tako da je u njoj ne može da se vrši bilo kakva delatnost osim kulturne, kao što nije moguće obavljati bilo kakve radove na prepravci ovog prostora“,rekao je Vesić.

On je dodao da je „ova odluka je doneta na predlog Grada Beograda kako bi bila sprečena nameru onih koji pokušavaju da prodaju Galeriju ‘Progres’ i pretvore je u kockarnicu“.

„Ako neko želi da izdvoji 5,27 miliona evra za 751 kvadrat ove galerije, koliko traže oni koji je prodaju, treba da mu bude jasno da će u tom prostoru moći samo da izlaže slike ili da se bavi promocijom kulture“, rekao je on na TV Pink.

Kompanija Progres oglasila je, treći put, prodaju nepokretne imovine putem javnog nadmetanja 11. decembra. Prodaju se objekti u sklopu zgrade „Progres“ u Zmaj Jovinoj, u centru Beograda, a imovina je podeljena u osam celina. Najskuplja je galerija površine 751,7 kvadratnih metara, s početnom cenom od 5,27 miliona evra. Oglašena je i prodaja tehničkog centra „Progresa“ u Krnjači, po početnoj ceni od 11,5 miliona evra. Prodaja nepokretnosti „Progresa“ se sprovodi u skladu sa unapred pripremljenim „planom reorganizacije“ da bi se namirili poverioci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari