Vesić: Gradski prevoz funkcioniše normalno, nije bilo zastoja dužeg od 20 minuta 1Foto: FoNet Marija Djokovic

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da javni gradski prevoz funkcioniše normalno, kao i da nije bilo više od 20 minuta zastoja.

Vesić je rekao da je na oko 2,5 odsto linija gradskog prevoza juče, zbog snega, bilo zastoja kao i da su sve druge linije vozile nesmetano.

„Nalazimo se u situaciji elementarne nepogode, kada pada ovakva količina snega i svi treba da učestvujemo u tome kako bi grad normalno funkcionisao. Naš posao i posao Beograd puta je da 1.767 kilometara gradskih ulica kojima funkcioniše javni prevoz budu u svakom trenutku čiste“, rekao je Vesić za televiziju Pink.

On je kazao da je od 18. januara grejanje 24 časovno i da će tako ostati sve dok temperature budu niske.

Na terenu su, kako je dodao 24 ekipe „Beogradske toplane“, 20 ekipa vodovoda, ali su pripravne i ekipe „Zelenila“, za slučaj da dođe do oštećenja automobila zbog padova drveća pod težinom snega.

U Beogradu će danas biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari