Vesić: Vozom od Beograda do Budimpešte za manje od dva sata i 45 minuta 1foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ/DS)

Povodom radova na izgradnji brze pruge Novi Sad–Subotica, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da su, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, kineski partneri koji izvodi radove dopremili u Srbiju dodatne mašine kako bi skratili rok za završetak obimnog posla, prenosi N1.

U novosadsku luku, kineskom konzorcijumu „China Railway International” i „China Communications Construction Company”, juče je stiglo 36 mašina i voznih sredstava za izvođenje radova: jedna mašina za polaganje koloseka, podbijačica, dvosmerni zastorni plug za planiranje zastorne prizme i regulaciju tucanika i dizel lokomotiva, dve teške motorne drezine, osam vagona za prevoz tucanika i rasutog tereta i 22 plato vagona za prevoz šina, naveo je Vesić.

Dodao je da će sve mašine biti locirane u dve baze na gradilištu brze pruge, u Naumovićevu i Sajlovu.

Ministar je podsetio je da je tokom obilaska radova sa predsednikom Vučićem, dogovoreno da se rok za završetak skrati što je više moguće, kako bi brza pruga Novi Sad–Subotica bila završena do kraja 2024. godine.

Od sredine 2025. godine, putovanje vozom između Beograda i Budimpešte, brzom prugom, trajaće manje od dva sata i 45 minuta. piše N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari