Vesić Manje od 100.000 nezaposlenih 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas, prilikom obilaska Sajma zapošljavanja u Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“, da je prvi put u poslednjih deset godina broj nezaposlenih u Beogradu pao ispod sto hiljada.

„U ovoj godini u junu u odnosu na prethodni mesec imamo smanjenje broja nezaposlenih za 2,6 odsto, odnosno 92.806 lica na evidenciji nezaposlenih na birou, i to je prvi put u poslednjih deset godina da je broj nezaposlenih u Beogradu pao ispod 100.000“, rekao je Vesić.

On je dodao da to nije dovoljno, ali je dobar pokazatelj, jer je u odnosu na isti period prošle godine broj nezaposlenih na teritoriji Beograda smanjen za skoro deset odsto, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Vesić je podsetio na veliku investiciju „Junajted tekstila“ u Lazarevcu i dodao da oni traže 600 radnika što će, kako je rekao, popraviti statistiku u ovoj opštini, koja jedina na teritoriji Beograda beleži porast broja nezaposlenosti.

„Što se tiče učešća mladih na evidenciji za zapošljavanje u Beogradu, ono je smanjeno skoro 18 odsto, a žena za oko sedam odsto“, rekao je Vesić.

On je dodao da je i dalje veliki disbalans u zaposlenosti između žena i muškaraca i istakao da je zato važno da se otvaraju nova radna mesta na kojima će biti zaposlene žene.

„Otvaranje novih radnih mesta jedan je od najvažnijih postulata politike Grada Beograda i Vlade Srbije i zato smo se fokusirali na otvaranje novih fabrika u prigradskim opštinama“, rekao je Vesić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari