Vesić: Ne odgovaram na izjave Ne davimo Beograd, jer su aktivisti pokreta "politički profiteri" 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nije hteo danas da komentariše navode Pokreta Ne davimo Beograd da građevinska inspekcija ne reaguje na nelegalnu gradnju desetospratnice u Ulici Jurija Gagarina koja ugrožava bezbednost pešaka, jer su aktivisti tog pokreta politički profiteri.

Vesić je za FoNet rekao da  koji pokušavaju da zarade neki politički poen, kao i da nije upućen u taj slučaj, ali da koliko on zna tamo je postojala građevinska dozvola.

Na pitanje kako ocenjuje rad građevinske inspekcije, Vesić je naglasio da je zadovoljan radom inspekcije, a da se za ostala pitanja treba obratiti inspekciji.

Aktivista Ne davimo Beograd i stanovnik Bloka 45 Branislav Tomić izjavio je danas FoNetu da ga niko od nadležnih iz gradske uprave nije kontaktirao nakon istupanja u javnost u četvrtak sa podacima o prijavama koje su građani podneli građevinskoj inspekciji zbog nezakonite gradnje u Ulici Jurija Gagarina koja ugrožava bezbednost pešaka.

Kako tvrdi, stanovnici Bloka 45, koji žive u blizini gradilišta otvorenog bez dozvole, podneli su nekoliko prijava u periodu od četvrtka do subote zbog radova koji ugrožavaju bezbednost, jer su kamioni zauzeli trotoar, pa su pešaci prinuđeni da prelaze preko parkinga pored neobezbeđenog gradilišta.

On je rekao da će čekati da vidi hoće li inspekcija reagovati u narednim danima, te da za sada neće podnositi nove prijave, ali da će u krajnjem slučaju morati da podnese krivičnu prijavu protiv građevinskog inspektora koji ignoriše prijave građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari