Vesić: Ne vidim razlog da školska godina ne počne normalno 1Foto: BETA/MILAN OBRADOVIC/DS

Ne vidim nijedan razlog da školska godina ne započne normalno s đacima u klupama, kako je bilo pre korone, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Beoinfo i ocenio da Кrizni štab treba da donese takvu odluku što pre kako bi se pripremile i škole, odnosno roditelji i učenici, a da će se on usprotiviti i drugim restrikcijama.

Vesić tvrdi da za takav stav „ima mnogo argumenata“ i navodi da su deca već izgubila godinu i po dana normalne nastave, da su iz epidemiološkog ugla deca sigurnija u školi nego kod kuće, kao i da bi još jedna godina bez nastave u školi ostavila teške posledice na socijalizaciju dece koja im je u tom uzrastu i te kako potrebna.

Dodao je da se nada da će ovakva odluka biti doneta brzo i da će stav Beograda biti isti i kada su u pitanju druge restrikcije koje se najavljuju.

„Biću protiv bilo kakvih restrikcija, jer one ne daju rezultate i samo su alibi odluke. Restrikcije su bile nužne kada se korona pojavila, jer nije bilo leka i trebalo je zaustaviti širenje virusa a pritom dati šansu lekarima da upoznaju virus i naučnicima da pronađu lek. Sada kada lek imamo, odnosno vakcinu, i kada je bar u Srbiji dostupna svima, svako ko ne uzme lek čini to na svoju odgovornost“, ocenio je Vesić.

Poručio je da ne može većina ljudi da bude talac manjine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari