Vesić: Otvoren peti punkt za vakcinaciju u beogradskim tržnim centrima 1Foto: Beoinfo

U Beošoping centru u beogradskoj opštini Zvezdara danas je otvoren punkt za vakcinaciju na kome su dostupne vakcine Sinofarm i Fajzer, saopštio je Beoinfo, uz napomenu da će punkt danas raditi do 17 časova, a od sutra svakoga dana od 12 do 20 časova.

Otvaranju punkta za vakcinaciju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Vesić je izjavio da je, zaključno sa današnjim danom, u Beogradu prvom dozom vakcinisano skoro 63 odsto, odnosno skoro 870.000 ljudi, drugom dozom 60,88 odsto, odnosno skoro 845.000 ljudi, a da se očekuje se da će trećom dozom „za šest-sedam dana“ biti vakcinisano petsto hiljada Beograđana.

„To je upravo razlog zašto imamo manje zaraženih u Beogradu i zašto smo trenutno u boljoj situaciji nego mnogi drugi gradovi u Evropi. Ali da bismo bili potpuno zaštićeni, treba da se vakciniše još ljudi“, poručio je Vesić i pozvao one koji to nisu učinili da se vakcinišu što pre.

Stanisavljević je istakla da je punkt u Beošoping centru peti koji je otvoren u beogradskim tržnim centrima, a da je razlog za to da se što više mladih u Beogradu vakciniše, jer je, kako je istakla, vakcinacija starijih sugrađana prešla 80 procenata.

„Raduje podatak da imamo skok kada je reč o mladima, te da je do sada vakcinisano 37,8 odsto ljudi starosti od 18 do 30 godina, dok je pre mesec dana taj procenat iznosio 30 odsto“, rekla je Stanisavljević.

Osim u Beošoping centru, građani se mogu vakcinisati na punktu u robnoj kući Ikea, u tržnim centrima „Rajićeva”, „Stadion” i „Galerija” u okviru Beograda na vodi.

Vakcinacija je organizovana i u hali 7 Beogradskog sajma kao i u svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari