Vesić: Sva deca u Beogradu od prvog do četvrtog razreda dobiće tablete i digitalne udžbenike 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Sva deca na teritoriji grada Beograda od prvog do četvrtog razreda dobiće 1. septembra besplatne tablete od Grada Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

– Tablete će za tačno 67.592 deteta zadužiti njihovi roditelji. Tableti će se dobijati na tri godine, u njima će biti besplatna kartica uz vaj-faj, tako da će svako dete imati internet bez obzira na to da li roditelji u kući imaju internet ili ne. Svi učitelji i nastavnici, njih 6.949 na teritoriji grada, dobiće do novembra laptopove kako bi mogli da održavaju nastavu, a sva deca od prvog do četvrtog razreda dobiće digitalne udžbenike kako bi mogli da ih koriste na tabletima. To znači da će Beograd biti jedan od retkih gradova u Evropi u kojem će 70.000 dece učiti na digitalni način i tako se pripremiti za 21. vek. Beograd je uložio mnogo novca u taj projekat, ali mislim da je to dobra investicija – kazao je Vesić.

On je ukazao da i dalje ima direktora škola koji ovu informaciju nisu preneli roditeljima.

– To čine zato što im je u interesu da se kupe određeni udžbenici, otvoreno lobiraju i govore kako se to neće dogoditi. Narednih desetak dana ministar Ružić i ja sastaćemo se sa direktorima škola i otvoreno ćemo im reći da će javno biti zatražena smena onih direktora koji ne budu obavestili roditelje da će im deca dobiti digitalne udžbenike – rekao je Vesić.

On dodaje da su već imali sastanak sa direktorima i da su ih obavestili o tome, a da je ovo što sada neki rade „čist bezobrazluk“.

– „Telekom” radi opremanje svake učionice vaj-fajem, sada je u Beogradu pokriveno 90 odsto škola, a do 1. septembra biće urađeno svako područno odeljenje i svaka učionica. Dakle, svako dete od prvog do četvrtog razreda dobiće tablet, digitalne udžbenike, besplatni vaj-faj u tabletu, a direktorima poručujem da ne rizikuju da ih javno prozivam. Projekat ćemo sprovesti i bićemo ponosni jer će deca biti spremna za život u 21. veku – istakao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari