Vesić: Ubuduće manje zatvaranja ulica 1Foto: Grad Beograd (Arhiva)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se napraviti spisak manifestacija zbog kojih će se vikendom zatvarati ulice i da će to ubuduće biti daleko manji broj nego što je to danas.

On je, gostujući na TV Pink, istakao da su građani u pravu, jer postoje manifestacije zbog kojih treba zatvarati ulice kao što je Beogradski maraton ili neke državne manifestacje poput proslave Dana pobede.

Postoje, međutim, i manifestacije za koje mislim da neke naše službe suviše lako daju dozvole za zatvaranje ulica. O tome smo prošle nedelje razgovarali gradonačelnik i ja sa nadležnim službama i dogovorili smo se da se utvrdi spisak manifestacija zbog kojih je dozvoljeno zatvaranje ulica. Ostale manifestacije će morati da se prilagode nekom drugačijem rasporedu, odnosno ili će biti u manje prometnim ulicama ili u prostorima koji su sada otvoreni za pešake, naglasio je Vesić.

On je dodao da sada u Beogradu ima skoro 20 hiljada kvadratnih metara pešačke zone, a neke manifestacije mogu da se održavaju i na Adi Ciganliji, Ušću i drugim otvorenim prostorima.

To su veliki javni prostori gde je moguće organizovati priredbe i manifestacije, a da zbog toga ne trpe ostali građani, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari