Završen protest sindikata ispred Skupštine grada, saobraćaj normalizovan (FOTO) 1Foto: Vojin Radovanović

Ispred Skupštine grada Beograda završen je protest oko hiljadu članova sindikata, iz javnih komunalnih preduzeća Beograda.

„Sindikati traže da se skinu tačke za otvaranje novih javnih firmi zato što se one paralelno otvaraju i već postoje, kao i poštovanje kolektivnog ugovora“, kaže za Danas Nenad Nešić, sekretar Samostalnog sindikata GSP Beograd.

Tu su radnici GSP-a, Vodovoda, Zelenila i drugih javnih gradskih preduzeća.

Jedan od sindikalaca Milan Panić, iz Samostalnog sindikata Vodovoda naveo je da su gradonačelnik i zamenik gradonačelnika krivi za trenutnu situaciju u javnim preduzećima.

Panić je poručio da ako ovaj današnji protest ne uspe sledeći će se put okupiti u još većem broju.

Saobraćaj ispred Skupštine grada, kod Trga Nikole Pašića je blokiran.

Sindikati zaposlenih u komunalnim delatnostima u Beogradu okupili su se ispred Skupštine grada neposredno pred početak sednice kako bi skrenuli pažnju odbornicima da Gradu nisu potrebna nova komunalna preduzeća.

Dnevnim redom sednice planirano je, kako kažu, osnivanje novih preduzeća koja bi se u gradu bavila održavanjem parkova, kao i naplatom javnog saobraćajnog prevoza.

“Za navedene tačke dnevnog rveć postoje firme koje se time bave više od 100 godina”, navodi se u zajedničkom pismu koje su Samostalni sindikat Srbije i UGS Nezavisnost ranije uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tražeći od njega da reaguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari