Aca Lukas se javno izvinio novinarki Žaklini Tatalović 1Foto: Fonet/Printskrin

Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, danas se javno izvinio novinarki Žaklini Tatalović zbog uvreda u emisiji „Hit tvit“ televizije Pink i priznao da je njegova reakcija bila „neprimerena“, ali je rekao da je ona bila izazvana „uvredljivim i posprdnim“ tvitom koji je Tatalović objavila o njemu, a koji su mu poslali prijatelji.

Vuksanović je na konferenciji za novinare objasnio da je Tatalović u svom tvitu ismevala njegovu sposobnost i kompetenciju da komentariše predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama, što je bila tema emisije u kojoj je gostovao.

On je rekao da je „preterao“ i da je prekoračio „nužnu samoodbranu“ i ocenio da je tvit koji je Tatalović napisala „verovatno deo prepucavanja“ između nje i TV Pink.

Vuksanović je rekao kako mu nije jasno zbog čega su njegove izjave prebačene na polje politike, s obzirom da on „ne vrši vlast“ već samo „podržava vladajuću stranku“.

Kako je naglasio, njegova reakcija je bila lična, uvek govori ono što misli, „ali i ono što ne misli“, kao u slučaju Tatalović.

Estradni menadžer Saša Mirković rekao je kako niko ne govori o tome da je Vukasanović, posle reakcije javnosti, bio „žrtva medijskog nasilja“ i ukazao da su se mediji na Vukasnovića „obrušili“ isključivo iz političkih razloga.

Mirković ne podržava ono što je Vuksanović rekao o fizičkom izgledu Tatalović, ali smatra da nije u pitanju seksistički komentar, jer Vuksanović svojim pesmama pokazuje da „voli žene i poštuje ih iznad svega“.

Mirković misli da su osude Vukasnovićevog ponašanja zapravo napad na voditeljku Vericu Bradić, “ jer je njena emisija gledanija“ od drugih.

Na konferenciji na novinare Vuksanovićeva advokatica Jovana Ralević izjavila je da je okončana parnica između njenog klijenta i Dejana Popovića Tigra, od koga je Vuksanović uzeo pozajmicu sa kamatom i saopštila da je „izvršni postupak u toku“.

Novinarka N1 Žaklina Tatalović ponovo je bila meta seksističkog napada u toku emisije Hit Tvit na Pinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari