Advokat Belivuka i Miljkovića: Razmotrićemo da li ćemo Vučića i Vulina pozvati kao svedoke 1Foto: printcreen youtube rtv pink hit tvit

Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, i još petorice optuženih za brutalna ubistva, kaže za Danas da će odluku o tome da li će predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina pozvati kao svedoke, doneti nakon podizanja optužnice i razgovora sa svojim klijentima.

Kako ističe, iz navoda optužnice zavisi koga će odbrana predložiti kao svedoke.

– Nakon podizanja optužnice, na pripremnom ročište će se u uvodnom izlaganju predložiti svedoci. U zavisnosti koga tužilaštvu predloži, odlučiću o daljim koracima. Predložiću svedoke u dogovoru sa klijentima. U ovom trenutku je najbitnije da dobijemo optužnicu, da vidimo šta se kome stavlja na teret. Tada ćemo odlučivati o svedocima – ističe Lazarević za Danas.

Prema njegovim rečima, podizanje optužnice se očekuje do kraja ove sedmice, najkasnije do 4. avgusta, a sa svojim branjenicima još uvek nije razgovarao o potencijalnim svedocima.

Lazarević ističe da će odluku o tome da li će predložiti Vučića i Vulina kao svedoke, doneti nakon što se podigne optužnica.

Osumnjičeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk u svom iskazu pred tužilaštvom naveo je da mu je “Vučić tražio različite usluge”, dok je osumnjičeni Marko Miljković pričao o svojoj navodnoj vezi sa ministrom Vulinom, navodeći čak da je on izabrao kuću u Ritopeku u kojoj su, prema navodima vlasti, ubijani i masakrirani ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari