Advokat Gajić: Inspektor Milenković je morao da uhapsi sve koji su hteli da ga podmite 1foto FoNet Aleksandar Barda

Advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da je inspektor Slobodan Milenković morao da uhapsi sve osobe koje su pokušale da ga podmite kako bi se zataškao „slučaj Jovanjica“.

Povodom objavljivanja službene beleške u kojoj Milenković navodi da su mu prošle godine nuđeni 100.000 evra i uspeh u karijeri, kako bi se zataškao „slučaj Jovanjica“, Gajić je agenciji Beta kazao da inspektor Milenković tim povodom nije profesionalno postupio.

„Osim pisanja službene beleške, Milenković je kao policijski načelnik morao da organizuje hapšenje svih osoba koje su nameravale da ga podmite i da protiv njih podnese krivičnu prijavu. Ako bi se pokazalo da su navodi iz beleške tačni, onda pojedine od krivičnog postupka ne bi mogao da spasi ni poslanički imunitet“, rekao je Gajić.

Kada nije došlo do hapšenja, dodao je advokat, navodi iz službene beleške su sada verovatno nedokazivi.

Gajić je kazao da očekuje da se inspektor Milenković pojavi na sledećem ročištu u predmetu „Jovanjica 1“ i da pred Specijalnim sudom iznese sva saznanja o plantaži marihuane.

U najnovijem broju nedeljnika NIN piše da je nedavno smenjenom načelniku Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Policijske uprave Beograd Slobodanu Milenkoviću nuđen novac i napredak u karijeri ako pristane na dogovor kako da postupa u predmetu „Jovnjica“, ali je on to dobio jer ga ne zanima da govori neistine, o čemu je sačinio službenu belešku.

Kako je navedeno, NIN je imao uvid u tu službenu belešku u kojoj Milenković navodi da su mu advokat Predraga Koluvije, provoptuženog u „slučaju Jovanjica“, Vladimir Đukanović i vlasnik tebloida „Objektiv“ Aleksandar Papić preko posrednika poslali poruku da navodno pregovaraju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Dana 21. juna 2022. godine oko 18-19 časova, kontaktiran sam od strane poznaničke veze koja mi je putem poruka, preko aplikacije ‘Singnal’, rekla da treba da se vidimo da mi nešto prenese uživo. Oko 21. čas, s istim sam se našao u blizini Novopazarske ulice u opštini Vračar“, napisao je Milenković u službenoj belešci, koji je pre četri godine otkrio plantažu marihuane „Jovanjica“.

Kako je naveo, „tom prilikom ista mi je rekla kako su je Aleksandar Papić, bivši najbiliži saradnik ministra Nebojše Stefanovića i advokat Đukanović, inače advokat u postupku ’Jovanjica’, poslali da popriča sa mnom, tačnije da su spremni da sve da urade u vezi napretka u mojoj karijeri, da će mi dati 100.000 evra samo da se nađem s njima i da se dogovorimo kako dalje da postupamo u predmetu ‘Jovanjica’, kao i da svu odgovornost svalim na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića“.

„Takođe, ta osoba mi je prenela da se Papić i Đukanović predstavljaju kao pregovarači u ime predsednika Aleksandra Vučića. Imenovana mi je rekla da zna moj odgovor, ali da su je zemolili da mi prenese poruku – ponudu“, naveo je Milenković u službenoj belešci.

On je objasnio šta se dalje dešavalo i da je odbio ponudu.

„Tom prilikom sam joj rekao da sam ja načelnik Odeljenja za borbu protiv droga i da mene ne zanimaju nikakvi pregovori i da pogotovo me ne zanima da govorim neistine po bilo kom osnovu“, napisao je Milenković.

Advokat Vladimir Đukanović juče je izjavio da je „notorna laž“ tvrdnja da je on učestvovao u pokušaju podmićivanja inspektora Milenkovića i da će tim povodom tražiti da se sprovede istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari