Advokatska komora Srbije: Ministarstvo pravde nas nije pozvalo u radne grupe o zakonima 1Foto: Advokatska komora Beograda

Advokatska komora Srbije saopštila je da Ministarstvo pravde nije pozvalo komoru da imenuje svoje predstavnike u radne grupe za izradu seta pravosudnih zakona, i zatražila da se ponovo uspostavi praksa da predstavnike advokature u radnim telima imenuje Advokatska komora Srbije.

„Advokati koje je Ministarstvo pravde imenovalo u radne grupe za pripremu teksta seta pravosudnih zakona, nisu predstavnici advokature, jer nisu predloženi od Advokatske komore Srbije, niti je obaveštavaju o svom radu. Na ovaj način je advokatura ostala uskraćena za mogućnost da svojim predlozima doprinese kvalitetu konačnih zakonskih rešenja i aktivno se uključi u reformske procese koji se tiču pravosuđa“, navedeno je u saopštenju.

Advokatska komora Srbije traži da Ministarstvo pravde, kao resorno i ostala ministarstva u budućem periodu ponovo uspostave praksu da predstavnike advokature u radnim telima imenuju na predlog Advokatske komore Srbije što obezbeđuje stvarno učešće i zaštitu profesionalnih prava i interesa advokature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari