Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da Nikola Kovačević obavlja dve javne funkcije, nije traženo da napusti jednu od njih 1Nikola Kovačević i Goran Vesić/ Foto: Beoinfo

Agencija za sprečavanje korupcije i izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona gradskom sekretaru za komunalne i stambene poslove Beograda Nikoli Kovačeviću, vidi se iz rešenja koje je objavljeno u Službenom glasniku.

Kovačević istovremeno obavlja dve javne funkcije, gradskog sekretara i odbornika u Skupštini opštine Rakovica bez saglasnosti Agencije, navodi se u rešenju.

Portal Nova ekonomija objavio je da, iako je utvrđeno da je Kovačević prekršio zakon, nije traženo da napusti funkciju već mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

„Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći u konkretnom slučaju, uzeta je u obzir činjenica da je Nikola Kovačević na drugu javnu funkciju odbornika GO, koju i dalje vrši, izabran neposredno od građana, zbog čega je zaključeno da je izricanja mere javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona odgovarajuća mera u konkretnom slučaju“, piše u rešenju.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je u septembru objavio da je Kovačević zaustavljen na aerodromu jer je pokušao bez prijavljivanja da unese sliku Paje Jovanovića i 15 hiljada evra.

Nakon pisanja CINS-a Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula vanrednu kontrolu imovine gradskog sekretara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari