Aida Ćorovićfoto FoNet Milica Vučković

Lider Nove DSS Miloš Jovanović je, odgovarajući na pitanje o pomoći Srbiji iz EU, novinarki N1 rekao: „Niko vas ne pita za koliko novca biste i spavali sa svima nama jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“. Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović kaže da je svaki komentar izlišan, jer je Jovanović tom izjavom više rekao o sebi, nego o novinarki ili ženama uopšte.

– Ta izjava je toliko odvratna na više nivoa i pokazuje da je mizoginija u samom korenu ovoga društva. Džaba Jovanoviću školovanje u inostranstvu, džaba velike škole, ako ste elementarno primitivna i divlja osoba, jer ovakav odnos prema ženama pokazuje da je divljak svako ko ovako nešto izjavi i ko se bez elemetarne pristojnosti obraća jednoj ženi – ističe Ćorović za Danas.

Prema njenim rečima, nakon ove izjave upitno je sve za šta se Jovanović zalaže.

– I onda sve za šta se ovaj politkant (definitvno nije političar) zalaže, postaje upitno, jadno i bedno i, u krajnjoj liniji, poprilično objašnjava i ostale stavove za koje se Jovanović zalaže. Jednom rečju – primitivizam i tribalizam u punom značenju ovih pojmova – poručuje Ćorović.

Jovanovićevu izjavu su osudili brojni opozicioni političari i predstavnici nezavisnih institucija, kao i međunarodna tela među kojima je Nacionalni konvent o Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari