Aida Ćorović: Policija je pod potpunom kontrolom stranke na vlasti 1Foto: FoNet/TV FoNet

– Mislim da je i najvećim naivčinama jasno da je policija pod potpunom kontrolom stranke na vlasti, ali, da se ne lažemo, zaplašeni su i od strane svojih kolega iz službi bezbednosti – ocenjuje za Danas aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, upitana da prokomentariše ponašanje pripadnika MUP-a tokom izbornog dana.

Policija je, podsetimo, sa više od pola sata zakašnjenja izašla na teren po pozivu lidera PSG Pavla Grbovića, koga su napali simpatizeri SNS-a a potom se zabarikadirali u prostorijama te stranke, dok je policija to nemo posmatrala, nereagujući.
– Iz ličnog iskustva sam videla da je policija „apgrejdovana“ desničarima i navijačima, siledžijama i narko-dilerima, čije je zadatak da se obračunavaju sa građanima koji se protive vlastima, ali i da „upodobljavaju“ neposlušnike u redovima same policije – ističe Ćorović.
Prema njenim rečima, Aleksandar Vučić je, “po savetima svog idola Putina” napravio privatnu policiju koja isključivo štiti njegove lične i partijske interese.
– Većina pripadnika policije je i sama u strahu, to znam, jer imam puno inormacija iznutra. Neki od policijskih čelnika su postali enormno bogati i sve to govori da su dobro naplatili svoju odanost Aleksandru Vučiću i njegovoj kamarili – zaključuje naša sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.