Ajmo Ljudi: Aplauzi za Tadića i sedenje u hodniku 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Mikrofoni sa sunđerima velikog broja medija našli su se za govornicom sa logom Nove stranke, u čijim se prostorijama tokom izborne noći nalazi štab koalicije „Ajmo Ljudi“.

Upravo su ovi mikrofoni oraspoložili nosioca liste ove koalicije Borisa Tadića, predsednika Socijaldemokraske stranke.

Tadić je u odvojenu, za medije zatvorenu prostoriju u stranačkim prostorijama stranke čiji je predsednik Aris Movsesijan, pristigao među poslednjima, par sati nakon što su u Novoj već bili čelnici drugih članica koalicije.

Bivši predsednik Srbije naveo je tokom obraćanja medijima, čiji je i početak i kraj ispraćen aplauzom, da rezultati koji do njih pristižu su kontradiktorni, te da njihova lista se po tim, kontradiktornim, podacima kreće od osvojenih 3 do 1,5 odsto glasova.

Novinarima je rekao i da je Duško Vujošević, prvi na njihovoj beogradskoj listi, trenutno dobro, iako ima temperaturu, usled oboljenja od koronavirusa, za koje je saznao neposredno nakon što je glasao.

Poput drugih lidera koalicije i sam Tadić naveo je da je odluka RIK-a da se ne oglasi u izbornoj noći sa preliminarnim rezultatima – skandal.

Zbog tog, kako je ocenjeno, skandala je aktivista Pokreta 1od5miliona čak došao na ideju da se u izbornom štabu – zanoći, dok je Movsesijan rekao da sve miriše na prevaru.

Čelnici koalicije su se sporadično pojavljivali u prostoriji za novinare, a neki su, s obzirom na gužvu u za medije zatvorenoj prostoriji, sedeli i stajali u hodniku zgrade na Terazijama, u kojoj se nalaze prostorije Movsesijanove stranke.

Najčešće su novinarima bili vidljivi predstavnici Ujedinjenog pokreta Zelenih Srbije, odcepljenog dela Saveza90/Zelenih Srbije, kao i kandidat za poslanika ispred Nove stranke Uroš Eleković.

Bivši premijer i osnivač Nove stranke Zoran Živković došao je ispred govornice kako bi se fotografisao sa, kako je naveo, budućim premijerom ekonomistom Goranom Radosavljević i budućim gradonačelnikom advokatom Aleksandrom Ivanovićem, bratancem ubijenog Olivera Ivanovića.

Njih trojica su se prvo slikali pojedinačno, a onda i zajedno – sa podignutim pesnicama.

Osnivač Nove je često razgovarao sa medijima, sa različitim informacijama, od toga da je „Vučić pao na biračkom mestu Beograd na vodi“, do toga da je u 23 časa novinarima nezvanično rekao da najverovatnije obraćanje neće biti.

Deo ove koalicije je pokret Za sve moje ljude pulmologa Dejana Žujovića, koji je kandidat ove koalicije za beogradskog odbornika.

Žujović se u štabu pojavio sa majicom rep sastava Beogradski sindikat, po čijoj pesmi njegov pokret i nosi ime.

Na kraju uključenja u program režimskog Hepija Žujović je u šali poručio „Čuvaj se Mariću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari