Akademska zajednica da stane uz Teodorovića 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) koja okuplja pripadnike akademske zajednice, osudila je nove medijske napade na profesora Saobraćajnog fakulteta Dušana Teodorovića u kojima ga, kako ističu, kritičari bez stručnih kvalifikacija, moralnih skrupula i ijednog argumenta optužuju za nestručnost, plagiranje i izostanak patriotizma.

– Optužbe protiv akademika Teodorovića svakim danom su sve prizemnije, ali dolaze od ljudi koji, osim što nemaju potrebne kvalifikacije da procenjuju naučne radove, nemaju ni elementarnu pristojnost. Svedoci smo optužbi da je „prešao na stranu agresora“, da je „najgluplji od svih akademika“, da je plagijator, a vrhunac su bolesne pretnje koju je Teodoroviću uputio Vojislav Šešelj.

Akademska zajednica ne sme ćutke da prelazi preko ovakvih uvreda i diskreditacija. Napadi koji su mu upućeni imaju isti pečat – nijedan nije argumentovan, a svi su usmereni na diskreditovanje ličnosti i sadrže prećutnu pretnju upućenu svima koji javno iznose svoje mišljenje, smatraju članovi MASA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.