Ako su škole sigurne, čemu kombinovana i onlajn nastava?

Nadležne institucije kriju podatke o broju zaraženih učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama

Ostavite komentar


  1. Ideja je da se razbije javno obrazovanje; bogati će se školovati uživo i privatno, za sirotinju onlajn veštine.

  2. Online školovanje je daleko jeftinije i manje opterećuje budžet. A ionako u dgitalnom dobu znanje nije bitno, osim tehničkog. Protiv sam digitalizacije.

  3. Deca se ne teatiraju ako nemaju simptome, a uglavnom pedijatri procene da nemaju. Zato ta ista deca prenesu virus roditeljima. Govorim iz iskustva roditelja koji je vakcinisan i zarazen na taj nacin. Treba ih idmah testirati cim se pojave skucajevi zaraze u razredu, a ne cekati simptome, a virus kod njih kratko traje i sledeci dan ako ih testirate oni ga vec nemaju, a preneli su ga dalje. Sve je prepusteno roditeljima da testiraju decu privatno jer drzava to nece da radi. Upada uci podatak da je svaki treci pozitican od testiranih, a u drugim zemljama koje se bave time je manji od par procenata. Sve se moze procitati i uporediti.

  4. Svako normalan vidi da su škole i fakulteti mesta najveće transmisije korone. Nikad veći broj zaraženih a nastava ide redovno. Deca donose virus kući i zaražavaju ostale ukućane. Situacija je veoma ozbiljna. Stanje na terenu je potpuno suprotno podacima koje iznosi ministar prosvete Ružić koji svesno ili nesvesno izlaže našu decu a posredno i nas zaražavanju. Gde je odgovornost ministra za pogrešne poteze čije posledice trpi celokupno stanovništvo.

  5. Čemu kritike upućene ružiću ??
    Pa on NIKADA ništa nije radio, nema pojma kako se vodi neki resor – zna da priča, jer to radi od malih nogu.
    Pitanje – ko je njega postavio u najvažniji resor u zemlji ?
    i ko se igra sa decom i narodom ??

  6. Strah je najbolji saveznik vlasti. Stalno podizati tenziju kako bi se kontrlosalo stanovništvo.

  7. U dečijim kovid ambulantama rade samo brzi antigenski test koji je vrlo nepouzdan. Samo u slučaju teške klničke slike rade PCR. Moje dete je pedijatar odbio da pregleda u školskom dispanzeru, a imali smo zakazan termin i uputio me u kovid ambulantu iako dete nije imalo temperaturu, već samo kijavicu (najverovatnije alergijsku). Kada sam ušao u raspravu sa dotičnom doktorkom odmah su zvali obezbeđenje i izbacili i mene i dete. Pretili su mi policijom iako nikog nisam uvredio. Prijavio sam ih zaštitniku prava pacijenta i nikom ništa. Dete je naravno bilo negativno i bez potrebe smo bili izloženi riziku u kovid ambulanti. Doživeli smo stres i maltretiranje. Toliko o našem zdravstvu i onom čuvenom „za našu decu“.

  8. Vama sta god da se uradi nije pravo .
    Kad nije online onda se pitate zasto nije
    Kad je online onda zašto jeste.

  9. U odeljenju moje ćerke u srednjoj medicinskoj treća godina, obolelo je 10 đaka, od 30 koliko ih ima.

  10. Kad neko hoće i voli da uči on će naći način.Sve teškoće uključujući i nedostatak novca neće uticati , jer on ima volju.Sve ostalo du izgovori.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.