AKPA: Pozitivno o predlogu Pravosudne akademije 1Foto: Janson Morison/Free Images

Alumni klub Pravosudne akademije (AKPA) saopštio je danas da je na sednici Državnog veća tužilaca (DVT) razmatran predlog da se formira komisija koja bi se bavila pitanjem integracije svršenih polaznika AKPA u pravosudni sistem i da su se čuli pozitivni komentari.

Akademija je 1. juna predložila da se formira komisija od predstavnika Visokog saveta sudstva, DVT, Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i AKPA koja bi imala zadatak da da smernice za prevazilaženje trenutnog statusa svršenih polaznika Akademije, koji i nakon završene obuke ne bivaju birani na pravosudne funkcije.

Prema AKPA, to predstavlja pitanje koje treba rešavati i nezavisno od predstojećih ustavnih promena, odnosno paralelno sa tom reformom.

Alumni klub je naveo da su se na sednici DVT u utorak mogli čuti pozitivni komentari u vezi sa tim predlogom AKPA i izneto je mišljenje da DVT treba da odredi svog člana u budućoj komisiji.

U zaključku sednice je odlučeno da se pitanje podrobno raspravi na narednoj sednici zakazanoj za 24. jul, na kojoj će biti uvršteno u dnevni red, navela je Akademija.

AKPA je pozdravila iskazanu volju članova DVT-a da doprinesu rešavanju ovog problema i izrazila nadu da će to telo doneti pozitivno odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari