Aktivista Mladen Vladić: Nisam zapalio mašinu na Starici i nisam napao nijednog Kineza 1Dragan Dmitrović i Mladen Vladić na Starici/Foto: Ne dam

Majdanpečanin Mladen Vladić, za kojim je kako je to navedeno u prošlonedeljnom saopštenju MUP-a raspisana poternica zbog sumnje da je zapalio kinesku radnu mašinu na planini Starica, oglasio se večeras sa nepoznate lokacije video porukom .

„Na Starici nisam zapalio nikakvu mašinu, ni na Starici, niti bilo gde nisam napao nikakvog Kineza. Bio sam u zloglasnoj stanci policije Majdanpek i dao sam izjavu u svojstvu građanina ono veče kada je Božić devet sati saslušavan – navodi u snimljenoj video izjavi aktivista Mladen Vladić koju je prosledio Danasu.

Navodi da je u stanici policije bio pitan od inspektora Službe bezbednosti koji je iz Beograda i koji je po njegovim rečima putovao sedam sati od Bujanovca do Majdanpeka “hipotetički kada bi znao šta se to desilo na Starici da li bih mu rekao” priča Vladić dodajući da je inspektoru odgovorio da.

Izjavu o Starici je, kako kažedao na brzinu, lokalnom inspektoru, koji mu je nakon saslušanja uručio poziv.

Prema njegovim rečima pušten je posle toga, ali ne i iz policijske stanice u kojoj je ostao sve dok aktivistu i odbornika u SO Majdnapek Vladimira Božića nisu policijskom maricom odvezli za Negotin.

-Sutradan sam sa Božićevom majkom išao u Negotin, da angažujem advokata i da se raspitam o njemu, pošto su ovde, ne samo Božić, nego svi aktivisti bili lišeni bilo kakve pravne pomoći niti im je to bilo omogućeno. Istovremeno dok smo mi bili u Negotinu, policija je privodila druge aktiviste i brutalno ih premlaćivala u stanici policije, sa jednim ciljem da me označe kao krivca. Čim sam se vratio u Majdanpek od pojedinih časnih policajaca dobio sam upozorenje da mi se sprema crni scenario i da se odmah sklonim iz grada, što sam i učinio – tvrdi aktivista Vladić.

Navodi da je “otišao u svoju kuću, u Rudnu Glavu” na adresu gde je prijavljen i koja mu je upisana u ličnu kartu, da je sudija dala nalog za pretres stana njegovog pokojnog oca i drugog stana njegove majke u kome borave njegova maloletna deca.

-Dakle, niko, ni tad, ni do današnjeg dana, nije došao na adresu gde stanujem, niti mi je uputio bilo kakav poziv da se ponovo javim stanici policije – ističe Vladić koji dobija informacije “da mu je ugrožen život”.

-Uplašen sam za svoj život i tražim garancije Predsednika Republike kome smo pisali ja i moja supruga i molili ga za pomoć. Objaviću i ta pisma – kaže Vladić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.