Aktivisti sa Šodroša traže dokumentaciju, Koridori Srbije dostavili pojedine dozvole 1Foto: Danas/A. L.

Koalicija građanskih inicijativa Ekološki front Novi Sad je danas tražila da dokumentacija u vezi sa radovima na dunavskom rukavcu Šodrošu bude javno dostupna, a potom je preduzeće „Koridori Srbije“ uputilo medijima saopštenje, kao i pojedine dozvole.

Uz to, Ekološki fronta je od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića tražio da prestane da „vređa, omalovažava, kao i da iznosi neistine o jučerašnjem evidentnom nasilju prema ženama, starima i aktivistima“.

U jučeranjim pokušajima da se zaustave radovi na novom mostu u Novom Sadu desetoro ekoloških i stranačkih aktivista je privedeno i protiv njih je podneto 11 prekršajnih prijava za remećenje javnog reda i mira, kao i dve krivične, zbog navodnog napada na službeno lice u vršenju dužnosti.

Radnici kompanije „CRBC“ postavljali su građevinsku ogradu, a obezbeđivala ih je interventna jedinica policije, koja je potiskivala nekoliko desetina građana koji su bili napravili „živi zid“ kako bi pokušali da spreče postavljanje ograde.

„Koridori Srbije“ su demantovali navode Ekološkog fronta i saopštili da su „dezinformisali javnost o nepostojanju neophodnih dozvola za početak aktivnosti“, odnosno pripremnih radova na budućem gradilištu mosta.

Naveli su da su „Koridori“ krajem maja meseca od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobili Rešenje o privremenoj građevinskoj dozvolu za prvu fazu izgradnje Obilaznice oko Novog Sada, za izgradnju privremenih mostova sa leve i desne obale Dunava.

Sredinom septembra Ministarstvo je odobrilo privremenu građevinsku dozvolu za drugu fazu na izgradnji obilaznice, za izgradnju privremene saobraćajnice za potrebe građenja mosta preko Dunava.

„Naglašavamo da je izvođač radova, kompanija CRBC, u skladu sa ugovornim obavezama i dobijenim privremenim građevinskim dozvolama, u toku jučerašnjeg dana, započeo predviđene aktivnosti na izgradnji privremenih objekata, koji će služiti za izgradnju glavnih objekata u okviru ovog projekta“, naveli su iz Koridora Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari