Danas saznaje: Sportski komentator Aleksandar Stojanović napustio RTS 1foto: Srđan Stevanović/Starsport

Čuveni sportski komentator Aleksandar Stojanović, zvani Aca Informacija, napustio je RTS. Kako Danas saznaje, Stojanović je uzeo godinu dana neplaćeno bez ideje gde će i kako nastaviti svoju karijeru.

– Aca je nezadovoljan uslovima na RTS-u, svojom platom i uopše uslovima rada. Zbog toga je uzeo godinu dana neplaćeno, a šta će kasnije, verujem da ni sam ne zna – kaže izvor Danasa blizak RTS-u.

Stojanović je medijsku karijeru započeo 1993. godine u ranim studentskim danima, u programu Radio Indeksa.

Nakon godinu dana u ovom mediju, preselio se u redakciju sportskog nedeljnika „Tempo”, gde je učio osnove sportskog žurnalizma.

Prešao je na BK Televiziju 1995. godina. Posle deset godina provedenih na tom poslu, pristupio je redakciji medijske kuće B92, a nakon prelaska na RTS postaje poznat široj narodnoj publici zahvaljujući svojim visprenim i duhovitim opaskama, i poznavanju prilika zbog čega je dobio nadimak “Aca informacija”.

Stojanovićev način vođenja prenosa, odnosno komentarisanja sportskih događaja, a prevashodno fudbala, neretko je predmet kritike gledalaca i nekadašnjih kolega.

Milojko Pantić je govoreći o mlađim kolegama apostrofirao Stojanovića kao nekoga ko „ima žicu za reportera”, a na njegovo komentarisanje utakmica osvrnuo se i Zvonko Mihajlovski ističuči kako je Stojanović poznavalac “dosta detalja nevezanih za same događaje na terenu”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari