Vučić o Informeru: Ne bih objavio intervju sa silovateljem, a zašto niste protestovali kada je to uradio tabloid Danas 1vucic obracanje o danasu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tokom današnjeg obraćanja naciji oglasio o slučaju intervjua sa silovateljem u Informeru.

„Ne znam šta da se izjašnjavam. Jesam za pooštravanje kazni silovateljima. Ali ako mogu na utičem na zakonopisce i zakonotvorce jeste da se dodatno pojačaju kazne za silovatelje. Ako me pitate da li sam novinar ili nisam, i da li bih objavio takav intervju, rekao bih da ne“, odgovorio je predsednik na pitanje novinara.

On je dodao da je „tabloid Danas koji je u vlasništvu United Grupe“, imao intervju sa pravosnažno osuđenim pedofilom i silovateljem, glumcem Goranom Jevtićem.

„Što tada niste protestovali. Pustite sve ljude i novinare da rade svoj posao, pa makar i ovako radili. Neću se izjašnjavati jer bi se tako mešao u uređivačku politiku“, nave je Vučić i dodao da je licemerno da bilo ko šta priča i da napada novinare i urednike.

Podsetimo, zbog objavljenog intervjua sa silovateljem u Informeru do sada su održana tri protesta građana ispred njihove redakcije.

Intervju su osudile brojne nevladine organizacije, novinarska udruženja, ali i dve ministarke Zorana Mihajlović i Tatjana Matić.

Savet za štampu je saopštio da je nesumnjivo povređeno više stavki Kodeksa novinara Srbije i da će taj slučaj razmatrati na sledećoj sednici Komisije za žalbe nakon što je stigao veliki broj žalbi na taj intervju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari