Aleksić o izjavi Vučića da je u vreme "njegove vlasti" nastao Zemunski klan: Tada sam jedva bio punoletan 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić demantovao je za Danas navode Aleksandra Vučića da je on bogatiji od Milana Radoičića, kao i da je “u vreme njegove vlasti” stvoren zemunski klan.

– Niko više u Srbiji nije u stanju da isprati količinu laži koje Aleksandar Vučić na dnevnom nivou iznosi. U pitanju je čovek koji ne zna za sramotu, tako da i ne čudi što može da izmisli da je u vreme „moje vlasti“ nastao zemunski klan i da sam bogatiji od Milana Radoičića. Apsurdno je i da uopšte demantujem laž o nastanku zemunskog klana u vreme „moje vlasti“, jer tada jedva da sam bio punoletan, ali bih rado podsetio da je upravo Vučićev politički otac drugovao sa tim ljudima i da jedan ministar iz njegove vlade čak i radio za taj zemunski klan – ističe Aleksić.

On dodaje da zna to i Vučić, “jer mu je upravo takvo okruženje pomoglo da nauči kako da se poveže sa kriminalcima i unajmi ih da rade za njega”.

– A što se tiče Milana Radoičića i tvrdnje da je moje bogastvo veće, javno mu predlažem da nagovori svog saveznika da zamenimo imovinu. Ako neće Radoičić, može i on da se zameni sa mnom, ali i Ana Brnabić, Nikola Petrović, Sinisa Mali, Bata Gasic, Vulin i ostali – poručuje Aleksić.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u istrazi u slučaju donedavnog potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i njegovoj ulozi u napadu u Banjskoj biti ispitani svi aspekti, među kojima odakle i novac za oružje na crnom tržištu, navodeći da on nije tužilac da bi govorio o tome.

“Neće vam se dopasti moj odgovor, mnogo više para imaju Dragan Đilas i Miroslav Aleksić, a Radoičić je novac ulagao u svoju kuću na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić na pitanje novinara odakle Radoičiću novac za kuću na jezeru Gazivode i oružje koje je zaplenjeno posle sukoba na severu Kosova.

Upitan o tome da je visoko pozicionirani pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković vodio klan Veljka Belivuka koji je nastao u vreme vlasti Srpske napredne stranke, Vučić je rekao da je zemunski klan nastao u vreme Dragana Đilasa i Miroslava Aleksića koji je bio u G17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari