Američka ambasada donirala milion dolara za izgradnju Škole za decu sa specijalnim potrebama u Prokuplju 1Foto: N1

Do kraja ove godine u Prokuplju će početi izgradnja Škole za decu sa specijalnim potrebama, koju finansira Kancelarija za vojnu saradnju ambasade Sjedinjenih Američkih Država sa milion dolara, saopštio je Klub srpsko- američkog prijateljstva, koji je inicijator ovakve akcije.

Reč je o najvećoj pojedinačnoj donaciji u Srbiji koju je obezbedila ambasada SAD u Beogradu, naveo je Klub.

“Ovo je velika stvar za Prokuplje, ali pre svega za decu koja će pohađati tu školu i kojoj nastojimo da obezbedimo najbolje uslove za boravak i učenje. Velike zasluge za realizaciju čitave ideje dugujemo ambasadoru SAD u Beogradu Kristoferu Hilu koji je imao sluha da nas sasluša i prepozna gde su najveći problemi i ranjive grupe u jednoj maloj sredini kao što je naša”, rekao je Zlatan Miljković, načelnik Topličkog upravnog okruga.

Ova donacija je deo projekta koji finansira Program humanitarne podrške Evropske komande SAD (EUCOM).

Ambasada SAD u Srbiji je, inače, početkom ove godine donirala i dva terenska vozila prokupačkom Domu zdravlja, u vrednosti od 89.000 dolara.

Krajem marta prošle godine ova ambasada je donirala i specijalizovani kombi za prevoz osoba sa invaliditetom Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, vredan 37.000 dolara.

Klub srpsko- američkog prijateljstva, koji je inicijator ovakvih donacija, osnovan je 2014. godine i ima 8100 članova u Srbiji.

Osnivač Kluba je dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari