Grad Bojsi u državi Ajdaho biće poprište četvrtfinala Dejvis kupa između reprezentacija SAD i Srbije od 5. do 7. aprila, saopštili su domaćini neposredno nakon što su savladali Brazil sa 3-2 u prvom kolu takmičenja.

Za očekivati je da će Amerikanci u Tako Bel areni na državnom univerzitetu kapaciteta 12.644 mesta postaviti tvrdu podlogu koja odgovara obema selekcijama s obzirom na to da je meč prema kalendaru tačno posle Mastersa u Majamiju, na završetku sezone na betonu. Kako ističu domaćini, grad od 200.000 stanovnika uvek je bio poprište nesvakidašnjih sportskih uspeha, pa se nadaju da će im Bojsi svojom magijom prizvati novo čudo protiv reprezentacije Srbije koju bi trebalo da predvode prvi i deveti igrači sveta Novak Đoković i Janko Tipsarević.

Srbija i SAD do sada su se sastajale samo jednom, u prvom kolu Svetske grupe 2010. kada su izabranici Bogdana Obradovića slavili sa 3-2 i potom iste godine osvojili „salataru“. Gledajući imena selekcija, pod uslovom da nastupe u najboljim sastavima, Srbija je favorit, ali bi pitanje pobednika verovatno bilo rešeno tek u nedelju.

– U principu nam je svejedno gde igramo. Koliko god da je mesto u koje putujemo zabačeno i daleko, nama je najvažnije da smo na okupu, jer tada možemo da dobijemo bilo koga. Čuo sam za Bojsi po američkom fudbalu, kao i po tome što tamo uzgajaju najbolji krompir – rekao je Viktor Troicki.

Za očekivati je da Novak Đoković upiše pobede nad Semom Kverijem i Džonom Iznerom, protiv kojih ima pozitivan skor, kao i da braća Bob i Majk Brajan ne podbace u dublu kao sa Brazilom već da donesu bod svom timu. Tako bi pitanje pobednika trebalo da odlučuje duel u kojem bi igrao drugi reket naše zemlje Janko Tipsarević. On sa Kverijem ima negativan skor 2-3, ali je to bilo pre Jankovog ulaska u teniski vrh. Sa Iznerom ima po pobedu i poraz.

Đoković dobija ulicu u Drvengradu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtak i petak biće gost Emira Kusturice u Drvengradu na Mokroj gori, ali i u Andrićgradu u Višegradu. Đoković će u četvrtak posetiti Drvengrad, kada će jedna ulica biti nazvana njegovim imenom. Sutradan će posetiti Andrićgrad u Višegradu gde će dobiti ključeve tog grada i zvanje počasnog građanina. N. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari