Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo WTA turnira u Majamiju, pošto je bila bolja od Francuskinje Pauline Permantije sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3. Njena rivalka u sledećoj rundi biće Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je savladala Ruskinju Ekaterinu Makarovu sa 2:0 (7:5, 6:0).

Ana je igrala bolje nego u poslednjih nekoliko nastupa, a kao posledica toga stigla je pobeda nad 106. teniserkom sveta. U prvom setu, naša igračica je pravila brejk za vođstvo od 3:1 i 5:3, ali je Francuskinja odmah uspevala da uzvrati istom merom. Taj deo igre rešen je posle 41. minuta i trećeg brejka Ivanovićeve. Brejk u četvrtom gemu drugog seta bio je nedostižan za Permantije, tako da je Ana smirenom igrom i posle samo 29. minuta igre stigla do konačne pobede.

Ovim trijumfom druga srpska teniserka, koja je od prošlog ponedeljka 58. na WTA listi, odbranila je bodove osvojene prošle godine u Majamiju kada je eliminisana u trećem kolu od Mađarice, Agnješ Savaj. Ivanovićeva je tako prekinula niz od četiri uzastopna poraza, računajući nastupe i u Fed kupu.

Protiv sledeće protivnice Radvanske igrala je do sada četiri puta i samo jednom nije ostvarila pobedu. Pobednica turnira u Majamiju dobiće 700.000 dolara i 1.000 poena.

Startuju i ostali „orlovi“

Danas će na teren u Majamiju izaći i ostali srpski teniseri. Novak Đoković će igrati protiv Belgijanca Olivijea Rohusa, Viktor Troicki protiv Argentinca Davida Nalbandijana, Janko Tipsarević protiv Nemca Filipa Pečnera, a Jelena Janković će se sastati sa Ukrajinkom Marijom Koricevom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari