Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio prvostepenu presudu: Zviceru 29 meseci robije 1Foto: A. L./Danas

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je provostepenu presudu Višeg suda kojom je Radoje Zvicer osuđen na jedinstvenu kaznu od dve godine i pet meseci zatvora.

On je osuđen zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave, pišu „Novosti“.

Ovo je, inače, prva pravnosnažna presuda protiv Zvicera kome se u novosadskom sudu sudilo u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna Interpolova poternica u Beogradu, Podgorici, Kijevu i Budimpešti.

Prvookrivljenom M. Đ, sada bivšem policajcu iz Temerina, koji je prvobitno bio osuđen na dve godine i tri meseca, kazna je smanjena na dve godine. Njemu je ova kazna izrečena zbog zloupotrebe službenog položaja i navođenja na overu neistinitog sadražaja. Istom presudom, njemu je izrečena i mera zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika, kao i u svim državnim ustanovama, u trajanju od pet godina.

Optužnica je teretila Zvicera da je uticao na policajca iz Temerina da mu pomogne i obezbedi tuđa dokumenta i lažno boravište u Novom Sadu kako bi dobio ličnu kartu i pasoš na ime Slobodan Zec.

Uprkos tome što je policija Zvicera označila kao vođu kavačkog klana, a predstavnici vlasti ga optuživali za brojna krivična dela, pa i planiranje ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovo suđenje zbog korišćenja lažnog pasoša je za sada jedini postupak protiv njega u Srbiji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari