U opštini Žagubica su 29. decembra 2013. godine održani izbori za članove Saveta 15. Mesnih zajednica na nivou opštine.

Građani su se izjašnjavali i za zavođenje mesnog samodoprinosa u Mz „Selište“ Selište, Mz „Vrelo“ Žagubica, Mz „Suvi Do“ Suvi Do, Mz „Milatovac“ Milatovac, Mz „Gornjak“ Krepoljin i Breznica i Mz „Krupaja“ Krupaja. Najveći broj birača opredelio je glas izbornoj listi SPS – SNS , tako da je vladajuća koalicija u opštini Žagubica SPS – SNS u svim Mesnim zajednicama dobila najveće poverenje građana.

„Izbori su protekli mirno i korektno. Najveća izlaznost bila je u Mesnoj zajednici „Vukovac“ Vukovac , a najmanja u Mesnoj zajednici „Vrelo“ Žagubica. Što se tiče izbora za Savete mesnih zajednica, na nivou opštine je bilo ukupno 28. izbornih lista, a najveći broj glasova dobila je lista koalicije SPS – SNS. U Mesnoj zajednici „Bliznak“ dva kandidata imaju isti broj glasova, tako da će se izbori ponoviti 12.01.2014. godine“, precizirao je sekretar opštinske izborne komisije Životije Ilić.

Opštinska izborna komisija utvrdila je da referendum koji je sproveden na području napred navedenih Mesnih zajednica nije punovažan, jer na istom nije glasala većina građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari