Arežina vraćen na funkciju direktora programa RTV 1Foto: N1

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonito rešenje Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije (RTV) kojim je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razrešen s mesta direktora programa i u presudi koju je danas saopštila sudija Vesna Dušić, RTV se obavezuje da Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana, prenosi Cenzolovka.

Presudom koja je danas doneta odmah posle održanog prvog ročišta za glavnu raspravu poništava se, takođe kao nezakonito, rešenje generalnog direktora RTV Miodraga Koprivice, kojim je Arežina proglašen za tehnološki višak, kao i aneks ugovora o radu kojim je Arežina premešten na mesto menadžera razvojnih projekata.

Rok za žalbu na ovu presudu je 15 dana od dana kada strankama bude dostavljen pismeni otpravak presude.

Advokat RTV Siniša Novković rekao je za Cenzolovku da će odluku o žalbi doneti RTV.

Arežina: Nema garanta

Slobodan Arežina izjavio je danas za portal Cenzolovku da je rano da govori o povratku na funkciju direktora programa Radiotelevizije Vojvodine (RTV), sa koje je već dva puta bio smenjen, jer očekuje da će se RTV žaliti na presudu.

Čak i ako ova presuda postane pravosnažna, moja ranija iskustva pokazuju da to neće biti garant da ću ja svoj posao moći da obavljam u skladu sa zakonom, rekao je Arežina.

Advokatska kancelarija Beljanski i advokatica Jelena Stanić u tužbi su naveli neoborive dokaze o tome da je moje razrešenja s funkcije iz januara ove godine bilo nezakonito, podsetio je on.

Ohrabruje me, istovremeno, spremnost suda da prihvati činjenice i da posle samo jednog održanog ročišta odmah donese presudu. To što pravda stiže za 15 minuta uliva nadu da pravna država, ipak, postoji, rekao je Arežina.

On je dodao da je ta „presuda veliko ohrabrenje za sve novinare u Srbiji da se bore za svoja prava“.

Potrebni su samo odlučnost, upornost i, naravno, dobar advokat, istakao je Arežina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari