Asfaltirana Stragarska ulica u kragujevačkom naselju Uglješnica 1Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Povoljni vremenski uslovi, kako ističu nadležni, omogućili su nastavak radova u MZ Uglješnica. Nakon ulica Milutina Lukovića, Kapetana Darka Kostića i Blagoja Obrenovića koje su asfaltirane u toku prethodnih mesec dana danas se izvode završni radovi i u Stragarskoj ulici.

Radove na terenu obišli su Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika i predstavnici JKP Šumadija Kragujevac.

U okviru pripremnih građevinskih radova izvršen je mašinski iskop postojeće podloge, planiranje i valjanje posteljice, ugradnja kamenog materijala i izdignuto je pet šaht poklopaca na kotu terena, javljaju iz JKP „Šumadija” Kragujevac.

Asfaltirana Stragarska ulica u kragujevačkom naselju Uglješnica 2
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Po njihovim rečima za asfaltiranje deonice dužine 133 metara i širine 3,5 metara biće utrošeno 95 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost radova iznosi oko 2 miliona dinara.

Nakon postavljanja završnog sloja asfalta u Stragarskoj ulici radovi u ovoj mesnoj zajednici biće nastavljeni u Topolskoj ulici u kojoj pripremni radovi uveliko teku i čije se asfaltiranje očekuje u narednom periodu, najavljuju iz ovog kragujevačkog Javnog komunalnog preduzeća.

Više vsti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari