Asfaltirano 200 metara puta, opozicija tvrdi samo ispred kuće direktora Toplane: Direktor kaže “to nije kuća mojih roditelja već tu žive moji baba i deda” (VIDEO) 1Foto: Privatna arhiva

Već nekoliko dana u Boru se ne stišavaju strasti oko asfaltiranja deonice u selu Metovnica, u dužini od 200 metara. Dok predstavnici opozicije tvrde da je v.d. direktora, Igor Janković, asfaltirao put do kuće svojih roditelja u Metovnici, on za Danas kaže da “to nije kuća njegovih roditelja, već babe i dede”.

Prema rečima Dragana Markovića, odbornika u Skupštini Bora ispred “Ujedinjene opozicije Bora”, bahatost lokalne vlasti u gradu bakra, može se videti na svakom koraku.

“Jedan od primera je asfaltiranje oko 200 metara nekategorisanog puta u reonu sela Metovnica. Mnogi bi se sa pravom pitali čemu služi i zašto baš tu potrošiti novac poreskih obveznika kada je najbliži asfaltirani put kilometrima udaljen. On služi vlasti da pokaže koliko se otuđila od naroda i radi pokazivanja snage. Asfaltiran je deo puta gde se nalazi kuća dede Igora Jankovića, v.d. direktora Toplane”, kaže Marković.

On za Danas tvrdi da je Igora Jankovića, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, više puta hvalio i branio kada je izglasan za v.d. direktora iako “ne ispunjava” ni jedan uslov po Zakonu o javnim preduzećima, jer ima višu školu.

Asfaltirano 200 metara puta, opozicija tvrdi samo ispred kuće direktora Toplane: Direktor kaže “to nije kuća mojih roditelja već tu žive moji baba i deda” (VIDEO) 2
Foto: M.S.

“Janković ima „iskustva“ sa asfaltiranjem jer je pre nekoliko godina kao član veća bio angažovan na asfaltiranju divljeg puta, koji ne postoji u Katastru, i dao izjavu za medije. (Ne)namensko trošenje budžetskih sredstava je postao manir vlasti”, ističe sagovornik Danasa.

Marković objašnjava, da će se tako finansirati i akva park u Boru, za koji ekonomski parametri kažu da će biti još jedan namet na budžetu, dok u isto vreme Sportski centar propada.

“Na novu bolnicu ćemo još dugo čekati”, zaključio je Marković.

Asfaltirano 200 metara puta, opozicija tvrdi samo ispred kuće direktora Toplane: Direktor kaže “to nije kuća mojih roditelja već tu žive moji baba i deda” (VIDEO) 3
Foto: Privatna arhiva

Dejan Nikolić, iz “Borani se pitaju”, za Danas kaže se u gradu Boru ovih dana dogodila nadrealna situacija.

“Grad Bor sa okolinom je žrtvovan od strane države, kompanijama iz Kine kao najveći izvoznik u Srbiji sa budžetom od 7,8 milijardi dinara. Bez ijedne prilazne deonice gradu, adekvatne bezbednosti u saobraćaju, uništenom putnom infrastrukturom od strane teške mehanizacije kompanija iz Kine, ne upušta se u rešavanje ovih problema već se deo novca iz budžeta koristi za asfaltiranja deonica ispred samih objekata nekih članova gradskog veća uz reči opravdanja”, objasnio je Nikolić.

Igor Janković, v.d. direktora Tolane u Boru, za Danas kaže, da put nije asfaltiran do kuće njegovih roditelja, već do kuće gde žive njegovi baba i deda.

“Prvo – to nije put do kuće gde žive moji roditelji, već moji baba i deda. Drugo – to je put u javnoj svojini grada. Nije to put moje familije. Zašto je asfaltirano samo 200 metara, ja zaista ne znam. I meni je žao što je urađeno samo toliko”, objašnjava Janković.

On kaže da taj put koriste sve komšije, a ne samo njegova familija.

“To je put koji koriste desetak domaćinstava. Ako je greh što je moj deda napravio kuću pored puta, ja šta da kažem”, ističe Janković za Danas.

Prema njegovim rečima, zašto se stalo sa daljim asfaltiranjem, razlog je verovatno zato što put tu izlazi iz katastraske trase.

“Mislim da su zbog toga tu stali. Sada se stvara cirkus oko svega, a meštani tog dela Metovnice su prvi put dobili asfalt. Opet kažem, ako je moj deda napravio kuću tu gde jeste – šta ja da komentarišem”, upitao je Janković.

Sagovornik Danasa dodaje da je verovatno problem političke prirode.

“Nisam ja određivao gde će to da se asfaltira. Grad je namenio 250 miliona dinara za asfaltiranje putne mreže u selima. Svako selo je dobilo određenu količinu asfalta. Nisam siguran koliko je određeno za Metovnicu, ali mislim oko kilometer. Savet Mesne zajednice određuje koje će se deonice asfaltirati. Zašto se tu asfaltiralo samo 200 metara, ja zaista ne znam. Ljudi tamo zaslužuju više, i nadam se da će se nastaviti, pošto se sada samo krenulo sa radovima”, zaključio je Janković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari