Atanasije Jevtić: Vladika Irinej je samonametnuti cenzor u Svetom Sinodu

Pismo penzionisanog vladike poglavaru SPC i protest zbog smene episkopa Maksima sa fakulteta

Ostavite komentar


  1. Samonametnuo ga je samonametnuti vrhovni oligarh svetovne vlasti Pravnik A.Vučić

  2. Моменат када су екуменисти Синод (црквену Владу) подигли изнад Сабора је почетак пропасти Православља и духовног колапса Српског народа. Најтеже је шуму сачувати од шумара и Цркву од попова.

    1. Suma se najteze cuva od lopova, nemojte vredjati sumare, to je jedna veoma postena i cenjena struka svuda u svetu pa i u Srbiji! naravno u svakom zitu ima kukolja..

      1. G.Atanasije je najmudrija glava u SPC i zato je trn u oku ovim prodajom dušama u vrhu crkve.Živeli g.Atanasije.

      2. Ovo kao da je pisao pokojni Mirko Đorđević, samozvani poznavalac prilika u SPC. Najpre, ovo cenzor se odnosi na bačkog vladiku Irineja, a ne na patrijarha. Valjda ste mogli da izguglate ko je taj portparol. Osim što ste neimformisani, pristrasni ste. Naime, vama se trenutno sviđa ep.Maksim pa vam ne predstavlja problem što on prima platu svakog meseca, a na posao dolazi dvaput godišnje. Zamislite kako je to divno! Ne sekirajte se vi za ep.Maksima koji ne plaća ni račune ni kiriju ni gorivo, a nekoliko plata ima.Pazite da vam se ne ugasi ovaj sve bezevezniji list pa da ostanete bez plate, jedne.

        1. Nije ovde bitan episkom Maksim vec nacin kako izdajnicki vrh SPC sklanja sve vredne, srpstvu odane, slobodomislece ljude a uvodi kriminalce i izdajnike sa vlasti u Sinod. Da je patrijarh Pavle sada patrijarh, jasno bi se odredio suprotno od izdajnicke vlasti svetog srpskog Kosova i Metohije. Crkva je uvek bila uz svoj, srpski narod a trenutni Vucicev patrijarh cini sve da crkvu odvoji od naroda. Okrecu se u grobovima srpski patrijarski koji su se borili za svoj srpski narod i srpsku drzavu, od Svetog Save do Patrijarha Pavla na dusmana koji prevarom postade patrijarh i Irieja Bulovica koji je bio uz svaku vlast a protiv svog naroda. Teska vremena u drzavi srpskom narodu je crkva ostvarivala vezu i opstanak a danas, u potpunom rasulu drzave sled krimnalne i korumpirane vlasti i crkva je na strani izdajnicke vlasti. Zla vremena.

      3. Moj brat radi u Srbija Sume 30 godina. Sumari puste da se nasece suma i onda prvu klasu drveta proglase za trecu.

        1. Zasto je Vladika Maksim isao u Carigrad sa delegacijom Ukrajinske Pravoslavne Crkve .
          Znam licno u kojem drustvo je bio dr Geyl Walshek mi je rekla licno da je velikiu pomoc Vladika nas dao povodom otcepljenja UPC u SAD I matici Ukrajini.
          I ne samo to vec sastanci u SAD u BG sa dr Wolshek saVladikom Danilom koji je licno zajedno sa dr Wolshek uspeo da otcepi I proglasi Autokefalnom UPC.
          Da li postoji neko tko nasem Vladiki moze biti nadlezni .To postovanje I mnogobrojne sastanke koje je imao sa njom I Viskodostojnicima UPC je van svake pameti.Jeli moguce da nas Patrijarh ne zna sta radi jedan mlad neiskusan Vladika . Mozda da se vrati u Monasku zajednicu I nauci poslusanju da sluzi kako to obicno biva pre nego se postavi tako odgovorno mesto.
          Zasto su sestre Manastira Svt Pajsije iz AZ otisle od Vladike Maksima
          Licno mi je rekla Igumanija Mihila da one nemaju nikakv kontakt sa Vladikom Maksimom samo Svt Antonije grcki Manastir mnogo pomazu I Iguman Pajsije I Starac Jefrem, medjutim da Dana’s su one otisle iz SPC.Da li zna Vladika dragi tko je sestre preuzeo.Ukupno 22 Monahinje u sred pustinje raj su nacinile.Vredne I radne sestre. Otici pa vidi sta je svetinja vredi zivota ovog na zemlji.

  3. Siniša Nikitović, paroh Crkve Sv. arhangela Mihaila u selu Prilike kod Ivanjice osveštavao motore automobila. Porta crkve bila tesna je da primi sve koji su želeli da smanje potrošnju goriva i osiguraju se od kvarova, ni manje ni više nego kod Isusa Hrista lično.

    1. Hahhahahaha, nemoguće, zezaš?!!
      Mada, ko bi ga znao, ako osveštavamo vodu u buradima, zašto ne bismo osveštavali i motore automobila?
      U ovoj nesreći od „države“ i društva, gde je ludilo mozga postalo zlatni standard kome svi teže, izgleda da ništa više ne može biti dovoljno suludo i nenormalno, da bi neko najzad ustao i rekao „ovo nećemo jer nije normalno!“
      Uzgred, je li bila ista tarifa i za benzince i za dizelaše?

      1. Вода у бурадима се освештава да би се репрограмирала.

      2. ‘Ludilo’ je bihevijoralna i socijalna kategorija, ne fizioloska.
        Iz tog razlog mozak ne moze biti ‘lud’, vec onaj koji ga poseduje.
        Idi i poruci to svojim drugarima, … da vise ne slusam tu pogresnu poluidiotsku frazu … 🙂

    2. Dobro jutro! Pa meni je još pre 10 godina mladi lekar specijalista rekao da je osveštao svoj auto, ako se tako kaže. Nema šta, NS bio i ostao avangarda.

      1. Pa i treba da se osvešta i to pre mnogo drugih stvari, osveštavaš mesto stanovanja pa i to. Naši stari su osveštavali zaprege i kola jer su sa time kretali na put. Danas stavljaš glavu u torbu svaki put kad sedneš u auto jer smo koliko puta brži i luđi nego nekad. Ali danas je neko novo kađenje u modi, cigaretom..

  4. Nisam bio niti ću biti vernik, ali vladika Irinej je nula od čoveka koja ne zaslužuje da mu se ime nakon smrti pomene, osim u negativnom kontekstu

    1. Pa kad nisi vernik odakle ti pravo da das misljenje o njegovoj svetosti time si pokazao da si veca nula od njega

      1. Miško je i komentarisao čoveka – Irineja bačkog, tj. NULU od istog, mizantropa kome i deca smetaju, te je pomerio Zmajeve dečje igre, da čovek ne poveruje, dalje od spomenika Čika Jovi Zmaju u Novom Sadu i kobasice i pihtije po Bačkoj… Sve redom proganja i kune, uz zvonjavu mrtvačkih zvona!!! Za TO stvorenje vi velite da je svetost?!? Ccc…

        1. Alo, mešaš dva Irineja, odluči koji ti je Svetost tj patrijarh a ko episkop ako uopšte znaš o čemu pričam.

  5. Ovo kao da je pisao pokojni Mirko Đorđević, samozvani poznavalac prilika u SPC. Najpre, ovo cenzor se odnosi na bačkog vladiku Irineja, a ne na patrijarha. Valjda ste mogli da izguglate ko je taj portparol. Osim što ste neimformisani, pristrasni ste. Naime, vama se trenutno sviđa ep.Maksim pa vam ne predstavlja problem što on prima platu svakog meseca, a na posao dolazi dvaput godišnje. Zamislite kako je to divno! Ne sekirajte se vi za ep.Maksima koji ne plaća ni račune ni kiriju ni gorivo, a nekoliko plata ima.Pazite da vam se ne ugasi ovaj sve bezevezniji list pa da ostanete bez plate, jedne.

  6. Atanasije Jevtic, je najpametniji srpski pop. Patrijarh i ne zna, koliko gresi ,kada se kaci s ovim svetim covekom. SPC, posle nepostenog i nepricipjelnog izbacivanja Artemija, luta i nikako da se nadje… Za sve su kriva dva Irineja.

  7. Ima tu jos kvalitetni kadrova, Sinisa i Nebojsa bi zu mogli da upadnu, snasli bi se sigurno a i Martinovic voli da predaje…

    1. Ne, crkva je jadna jer joj je narod jadan, prejadan. Crkva se popunjava iz naroda a ne narod iz crkve.

  8. Српска православна црква јесте одвојена од државе, али мора са њом да сарађује, јер и Црква и држава представљају народ. Проблем је кад се Црква умеша у политику, што није њен посао, а још већи проблем кад подржи једну политичку опцију. СПЦ је саборна, значи окупља сав православни народ, а не само чланове и симпатизере СНС, а његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј јавно изрече да је Вучића послао сам Господ, што је не само сврставање уз једну политичку опцију неко и велика јерес. Од кад се то десило сумњам у Патријарха, у његове добре намере, или у његов разум?

  9. Za patrijarha neka postave gospodina predsednika ΛV, kako bi objedinio političku i crkvenu vlast. Ovo je pošlo za rukom kiparskom arhiepiskopu gospodinu Makariosu, zašto ne bi i ΛV.

  10. Svi znamo da je Atanasije ucenjen od sredine ’90ih. Za ranije bi ga trebalo pitati kako je u vreme bogohulnog rezima dobijao sve te stipendije i pasose. Njegov i Amfilohijev stav o Kosovu (i Metohiji) je jasan svakome posle njihove uloge u proterivanju Vladike Artemija o cijoj „krivici“ ne postoji presuda posle skoro decenije. Svako ko govori danas o Kosovu (i Metohiji), a ne zivi na istom, to radi iz koristoljublja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.