Autobus koji je prevozio učenike iz Niša zapalio se u Grčkoj 1YouTube/Printscreen

Autobus koji je juče prevozio učenike četvrte godine Ekonomske škole u Nišu iz Grčke zapalio se na autoputu između Krfa i Soluna. Kako prenosi Kurir, roditelji tvrde da su deca bila sat vremena na autoputu nakon što se zapalila, najverovatnije, guma autobusa.

„Po povratku s ekskurzije sa maturanatima Ekonomske škole u Nišu oko 10 časova juče po našem vremenu na putu od Krfa ka Solunu zapalio se autobus pun đaka tako da su svi panično iskakali iz autobusa i spasavali se od ogromnog dima koji je kuljao iz autobusa nasred autoputa. Deca su brzo evakuisana i dobro su, ali zamalo da dođe do strašne nesreće. Bilo kako bilo, bitno je da su svi živi i zdravi ali sa uspomenama koje nikako nisu želeli da imaju sa ovog putovanja“, rekla je za Kurir majka jedne od učenica koja je putovala ovim autobusom.

Navodno se taj autobus već pokvario na Krfu.

U Grčku je otišlo stotinak đaka u dva autobusa, a prema izjavama svedoka, prva je dim i vatru videla devojčica iz drugog autobusa, koji je išao iza zapaljenog, dok đaci u zapaljenom autobusu nisu ništa videli, a ni osetili.

U agenciji VIP turs koja je organizovala putovanje kažu da autobus nije u njihovom vlasništvu, već su oni angažovali firmu za prevoz.

„Najbitnije je da nije bilo povređenih. Slažem se sa vama da je snimak zastrašujuć, ali nije baš bilo tako strašno jer su deca na vreme izvedena na bezbedno stajalište na autoputu i za 45 minuta im je obezbeđen obilazak Soluna kao što je planirano. Vodič koji je bio sa njima nas je odmah obavestio šta se dogodilo i mi smo u rekordnom roku obezbedili autobus grčkog prevoznika da ih preveze do Soluna“, rekao je diktor ove agencije Slobodan Tarlać.

U policiji kažu da je u četvrtak obavljen tehnički pregled autobusa, provera signalizacije i alkotest vozača, a da je tada sve bilo u redu.

Navodno je jedna majka odvela svoju ćerku koja je putovala ovim autobusom na pregled u bolnicu oko pola tri ujutru, nakon što je stigla u Niš, jer se nagutala dima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari