Autobusi u bojama Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva pozivaju na događaj od 18. do 20. marta 1Foto: Srpski atletski savez

Ulicama Beograda saobraća preko 1.600 autobusa svakog dana, ali nekoliko njih u poslednje vreme posebno privlače pažnju naših građana. Ne samo što su „obučeni“ u boje Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva koje se održava u našem gradu od 18. do 20. marta, već i jer se u njima prevoze – šljiva i malina, kažu iz Srpskog atletskog saveza.

Reč je o maskotama najvećeg sportskog događaja ove godine u našoj prestonici. Malina je sinonim za ukusno i lepo, jedan od simbola Srbije, poznata je i kao crveno zlato, dok je šljiva, voćka bez koje se ne može i nezamenjivi je deo srpske kulture.

Na liniji 31, koja svaki dan „skače“ trasom od Konjarnika do Studentskog grada, danas je sve proteklo u atletskim ritmovima. Među onima koji su bili oduševljeni zbog predstojećeg svetskog prvenstva je bio i vozač autobusa Miroslav Jovanić, koji se skoro 20 godina bavi ovim poslom.

Nakon što je pomogao malini i šljivi da se udobno smeste u autobus, i bezbedno prevezu u sistemu GSP-a, najavio je da će rado da uživa u atletskim bravurama najvećih takmičara širom sveta, zajedno sa nekolicinom kolega koje takođe vole ovaj sport, kažu iz Srpskog atletskog saveza.

“Srećan sam što ćemo iz Beograda ponovo poslati lepu sliku u svet i pokazati kakvi smo domaćini. Drago mi je što i Gradski saobraćaj doprinosi promociji Svetskog prvenstva, za koje sam već kupio ulaznice. Želim da gledam Ivanu Španović, moju omiljenu atletičarku, i Asmira Kolašinca, jer želim da budem deo momenta kada ostvaruju rekorde i svetske rezultate baš u svojoj državi. To je nešto što se ne dešava tako često. Maskote su, takođe, zabavne, i baš kao što su malina i šljiva ponos Srbije, tako će i naši takmičari biti nešto čime se svi dičimo” – rekao je Miroslav.

Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo održaće se u „Štark Areni“ od 18. do 20. marta, kada će Srbija i grad Beograd ugostiti preko 1000 atletičara, trenera i oficijalnih lica iz više od 150 zemalja sveta.

Najveća imena, asovi kraljice sportova sa svih strana meridijana boriće se za titulu svetskog šampiona, a među njima biće i svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis, svetska šampionka na 1500 m Sifan Hasan, bronzana sa olimpijskih igara u Tokiju na 400 m prepone Femke Bol, dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje i svetski rekorder u bacanju kugle Rajan Krauzer

Ulaznice mogu da se nabave putem sajta tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari