Autorima i voditeljima emisije "Dobar, loš, zao" upućene pretnje preko Instagrama 1Foto: Miroslav Dragojević

Nenad Kulačin i Marko Vidojković, autori i voditelji emisije „Dobar, loš, zao“ koja se emituje na Nova S, dobili su sinoć ozbiljne pretnje na internetu zbog čega se, kako kažu, ne osećaju nimalo bezbedno.

Anonimni korisnik je ispod objave emisije na Instagramu napisao – „Biće vama opelo kad vas Vučić dohvati“.

Nenad Kulačin kaže za Danas da je taj korisnik u roku od nekoliko minuta ostavio niz uvredljivih i prostačkih komentara ispod objava DLZ kao i ispod privatnog naloga Marka Vidojkovića, ali da ga je ova pretnja posebno zabrinula.

– Ovo je prvi put da nam neko preti smrću, pozivajući se na Vučića. Posle kampanje u Skupštini Srbije kada su novinari N1 i Nove S označeni kao domaći izdajnici i strani plaćenici, očigledno je dato zeleno svetlo za ovakve pretnje. Radi se o sprezi politike i botova, i to onih nepismenih, koje smatram najopasnijima jer njima „snaga leži u topuzu“. Ko zna na šta su oni spremni, kaže Kulačin.

Autori DLZ su o pretnjama obavestili NUNS i Junajted mediju, koji će pokrenuti pravni postupak.

– Kada smo prošli put prijavili pretnje, tužilaštvo je odbacilo predmet konstatujući da se Marko i ja „ne osećamo ugroženo“. Sada poručujem i njima i javnosti da se itekako osećam ugroženo i nebezbedno i da čak razmišljam da se iselim iz Šapca, jer sumnjam da je ovaj koji nas proganja upravo iz mog grada, pošto pominje i Zelenovića – ukazuje Kulačin.

Komentare je uputio korisnik Instagrama „ninnoo199“ a upečatljivo je da obiluju pravopisnim i gramatičkim greškama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari