Bećiri (OIK) Bujanovac: Ukoliko bude žalbi odlučivaćemo u zakonskom roku 1Zgrada OŠ Muharem Kadriju u Velikom Trnovcu - Mogući i četvrti krug.

„Koalicija Albanaca – Ujedinjena Dolina“ koju predvodi predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi na osnovu prigovora imala je uvid u birački materijal sa poslednjeg glasanja na Biračkom mestu broj 6 u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu, potvrdio je za Danas predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu Fejzi Bećiri.

„Ukoliko dođe do žalbi, a očekuju se pre svega od stranaka koje na listi predvodi Šaip Kamberi, OIK ima obavezu da odgovori u roku od 72 sata. Rok za podnošenje žalbi ističe večeras do 20 sati i nakon toga znaćemo da li je bilo spornih situacija o kojima treba da se izjasni naša OIK u Bujanovcu“, rekao je za Danas Bećiri.

Lider „Koalicije Albanaca – Ujedinjena Dolina“ i predsednik PDD Šaip Kamberi potvrdio je za Danas da je na „trećem ponovljenom glasanju u Velikom Trnovcu bilo više od jednog propusta zbog čega pravni tim priprema više žalbi, a ne samo na one nepravilnosti koje smo u prvi mah odmah nakon završetka glasanja registrovali“.

„Mi ne odustajemo od svih načina legalne političke borbe za naše predstavničko mesto u parlamentu Skupštine Srbije. Očekujem, da ćemo morati i da se žalimo RIK-u, a možda i povedemo spor pred Upravnim sudom“, rekao je za Danas Kamberi.

Prema zvaničnim rezultatima trećeg ponovljenog glasanja na Biračkom mestu broj 6 u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu glasalo je od 1.089 birača, njih 617. „Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolina“ dobila je 598 glasova, Lista “ SPS – Ivica Dačića“ šest, „Alternativa za promene“ Šćiprima Arifija dva, a nevažećih je bilo deset listića.

Posmatrači Crte, koji su pratili treći krug glasanja na ovom biračkom mestu u najvećem alabanskom selu na jugu Srbije, registrovali su „više nepravilnosti u toku samog biračkog procesa“.

Ukoliko ostanu ovi rezultati, lista „Koalicija Albanaca – Ujedinjena Dolina“ posle trećeg ponovljenog glasanja, u novom sazivu Skupštine Srbije neće imati poslanika zbog manjka od 12 glasova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari