U Golupcu je proteklog vikenda počeo šampionat države i KUP-a Zemuna i Golupca u jedrenju na vodi za olimpijske klase 470, Fin, Laset 4,7, Laser standard, Laser radijal i Optimist. Organizatori su Jedriličarski savez Srbije i JK ,,Zemun’’ uz podršku Sportskog saveza i Turističke organizacije opštine Golubac. Na prvenstvu države u jedrenju učestvovalo je oko stotinu jedriličara iz 14 klubova iz Srbije, među kojima i jedriličari iz Golupca


Šampionat je otvorio predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić istakavši da će Opština i Jedriličarski savez Srbije još više raditi na stvaranju povoljnih uslova za jedriličarski sport u gradu, koji raspolaže resursima kao preduslovima da uskoro postane jedan od značajnih centara sportova na vodi.

-Veliko mi je zadovoljstvo da vas ponovo vidim i pozdravim u Golupcu. Dobro je što opština Golubac ima ovakvu saradnju sa Jedriličarskim Savezom Srbije i siguran sam da će ona biti sve bolja i uspešnija sa sve većim brojem takmičara i jedrilica. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da ovaj centar unapređujemo kako bi on jednoga dana postao mesto okupljanja i takmičenja međunarodnih regata, rekao je predsednik opštine Golubac, Zoran Pajkić.

-Kao i prošle godine i ove smo se okupili u ovom prelepom mestu da otvorimo jednu regatu, državno prvenstvo Srbije. Učinićemo sve kao domaćini da ova regata uspe, a vi kao takmičari treba da pokažete još jednom da ste pravi sportisti. Zahvaljujemo se gradu Golupcu i ljudima iz loklane samouprave koji su nam pomogli da se ovo prvenstvo organizuje. Golubac ima prednost što je jedan od nalepših centara u ovom delu Srbije za ovu vrstu sporta, rekao je Svetislav Sviračević, predsednik JK ,,Zemun”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari