Supruga Milana Ljepoje na suđenju klanu: Za njegovu smrt saznala sam tokom gostovanja predsednika Vučića na televiziji 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Suđenje klanu Veljka Belivuka, koji se tereti za sedam teških ubistava i brojna druga krivična dela danas je nastavljeno u Specijalnom sudu, a tokom iskaza supruge Milana Ljepoje pomenuto je i ime Aleksandra Vučića.

Ona je u drugom delu današnjeg pretresa govorila o događajima koji su prethodili, ali i usledili nakon nestanka njenog supruga.

Prema rečima supruge Milana Ljepoje, za njegovu smrt je saznala tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji na TV Pinku „Hit tvit“.

Ona je navela da je tom prilikom Vučić izjavio da je pronađen DNK Milana Ljepoje i tom prilikom izjavio saučešće, nakon čega je već sledećeg dana otišla u UKP i zatražila dodatne informacije.

Prema informacijama koje je iznela, u UKP-u joj je rečeno da ne postoji nikakav DNK, te da verovatno postoji neki razlog zašto je to predsednik rekao, ostavljajući joj nadu da joj je suprug živ.

„Da li je ovo normalno, da mi predsednik u jedanaest sati uveče izjavljuje saučešće putem televizora“, rekla je supruga Milana Ljepoje.
U više navrata je pomenula da samo želi pravdu i istinu, te pozvala sud da otkrije šta se zaista dogodilo sa njenim suprugom.

Na današnjem ročištu svedočila je i sestra ubijenog Milana Ljepoje, kratko ističući da ostaje pri svom iskazu.

Ona je navela da je Milana Ljepoju poslednji put videla nekoliko dana pre slave, oko 21. novembra.

Takođe, rekla je da se u decembru, pre ubistva sa njim samo čula preko telefona.

Od optuženih, samo nekoliko pitanja su postavili Marko Miljković i Veljko Belivuk. Sestra Milana Ljepoje kratko je odgovorila da nije imala saznanja o njegovim poznanstvima sa optuženim, kao i da nije bio član bilo koje organizovane kriminalne grupe.

Oštećenog sa statusom posebno osetljivog svedoka Milorada Vukićevića ispitivao je drugooptuženi Marko Miljković, a tokom prvog dela današnjeg pretresa više puta su ponovoljene izjave svedoka od ranije.

Otac Lazara Vukićevića je govorio o telefonima koji su se koristili za Skaj komunikaciju, kao i o tome da je Vukićević često menjao telefone, ali i stanove u kojima je boravio.

Tokom pretresa Miljković je istakao da oca Lazara Vukićevića zna od 2007. godine, a u više navrata je došlo do konfliktne komunikacije koju je predsedavajuća sudskog veća Vinka Beraha prekidala.

Miljković je tokom unakrsnog ispitivanja sve vreme aludirao na poznanstva Lazara sa pripadnicima škaljarskog klana, a takođe je optužio i Vukićevića da lažno svedoči.

Okrivljeni Miljković je tokom svedočenja pitao za više osoba koje su pominjane od početka suđenja, među kojima i Veljko Banović Votka, Filip Korać, Aleksandar Šarac, Mile Luković Kapetan.

Na pretresu je pomenuto i ime preminulog policajca Milana Madžarevića, kao i juče pomenut je i izvesni Aleksandar Grujić.

Unakrsno ispitivanje završeno je pričom o poznanstvu oca Lazara Vukićevića sa Mirkom Kojićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari