Beograd Prajd: Tragedija u Oslu je zločin protiv ljubavi, različitosti i ravnopravnost 1Ilustracija Foto: Ne davimo Beograd

Beograd Prajd izrazio je danas duboko žaljenje i saosećanje sa žrtvama noćašnjeg napada u Oslu i pružio solidarnost LGBTI+ zajednici u Norveškoj.

„Tragedija nas opominje i podseća da borba za ljudska prava i ravnopravnost nikada ne prestaje, a zbog svih onih koji su svoje živote izgubili, poručujemo da ovakvi napadi ne smeju da nas zastraše i obeshrabre“, naveo je Beograd Prajd i poručio da neće odustati od borbe za bolji i slobodniji svet koji poštuje različitosti.

U saopštenju se ocenjuje da je događaj u Oslu zločin protiv ljubavi, različitosti i ravnopravnosti i da nikada više ne sme da se ponovi.

Beograd Prajd šalje snažnu podršku prijateljima i dugogodišnjim saradnicima u Oslo Prajdu i danas stoji uz njih, pružajući im ljubav i saosećanje u ovom teškom momentu.

Organizacija je izrazila divljenje i solidarnost sa onima koji su danas, uprkos otkazivanju šetnje zbog noćašnjeg napada, izašli na ulice Osla kako bi pokazali da strah ne može da nadvlada borbu za ljubav.

https://www.danas.rs/svet/dvoje-ubijenih-tokom-pucnjave-u-oslu-14-osoba-povredjeno-uoci-priprema-za-paradu-ponosa/

„Tragedija je poziv na buđenje svima u svetu i podseća da zločini počinjeni iz mržnje prema LGBTI+ zajednici uvek moraju biti sankcionisani, a počinici procesuirani“, poručio je Beograd prajd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari