Počela druga nedelja Novosadskog dečijeg leta 1

Drugu nedelju 8. Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće kreativno-edukativne radionice inspirisane evropskim nasleđem na preko deset lokacija u gradu.

Na novoj lokaciji, u ​ Montesori centru Suncokreti ​ učesnici radionica učiće o narodima i narodnostima, običajima, narodnim nošnjama i starom nakitu, dok će u ​ Dečijem centru Uča na radionicama govoriti o Novom Sadu, Vojvođanima, znamenitim građevinama i građanima, spomenicima i parkovima stečeno znanje proveriti u zabavnom kvizu.

I ove godine ​ Spomen-zbirka Pavla Beljanskog učestvuje na manifestaciji Novosadsko BIG dečije leto. Za nedelju od 2. do 6. jula, Spomen-zbirka je pripremila kreativne radionice, namenjene grupama do 20 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina, uz obavezno prijavljivanje. Program će tematski obuhvatiti aktuelnu izložbu Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog, kao i stalnu muzejsku postavku. Ovom prilikom deca će moći da nauče kako su umetnici u 20. veku slikali prirodu.

O srednjem veku, Ujedinjenom Kraljevstvu, grčkim bogovima, Španiji, fudbalu u Nemačkoj i francuskim bajkama deca će slušati u Dečijem edukativnom centru Školarko i u Predškolskoj ustanovi Dreamland. U Play centru i vrtiću Čarobna kuća ​ učesnici radionica će saznati šta je neuspeh u uspehu, kako se izboriti sa besom i napraviće svoje drvo podrške, dok će ljubitelji vožnje rolera i ove nedelje učestvovati u zanimljivim treninzima u ​ Hokej klubi NS STARS.

Od 2. do 6. jula deca će moći da se prijave i učestvuju i na besplatnim radionicama engleskog jezika i računara u ​ Centru za edukaciju Happy Spot. Tom prilikom će moći da naprave animaciju na računaru na kojoj kazaljke idu unatraške dok će vreme u animaciji pokrenuti sama deca i to programerskim kodom.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 31. jula, svakog utorka i četvrtka od 18h do 20h gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu ​ www.decinadar.org​ ili na zvaničnoj fejsbuk stranici ​ DKCNS Dečijeg kulturnog centra.​ Kompletan program ovogodišnje manifestacije može se preuzeti na ​ ovom linku.

Gotovo svi programi i radioniceNovosadskog BIG dečijeg leta 8 su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 8 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

8. Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari