Besplatne turističke ture za Mitrovčane 1Foto: mitrovica.info

Mitrovačka Turistička organizacija nastavlja sa besplatnim turama kroz grad u subotu, 25. marta, kada će upoznati sve zainteresovane sa verskim objektima u centru grada.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, obilazak uključuje posetu pravoslavnoj crkvi Svetog Stefana, Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Dimitrija, Rimokatoličkoj crkvi Svetog Dimitrija i Grkokatoličkoj crkvi posvećenu Vaznesenju Gospodnjem.

Posetioci će moći da saznaju koje se relikvije nalaze u crkvama, kada i kako su nastale i koliko su bitne narodima koju su živeli i koji dalje žive u ovom gradu.

Prijave su moguće na [email protected], na broj telefona 022/618-275 ili ličnim dolaskom u turistički info-centar, svakim radnim danom od 7 do 17 časova. Broj mesta je ograničen.

Program podrazumeva okupljanje ispred Srpske pravoslavne crkve Svetog Stefana u 10.50 časova, a potom sledi šetnja do Srpske pravoslavne crkve Svetog Dimitrija i obilazak crkve.

Šetnja se nastavlja preko Trga Ćire Milekića i kroz ulicu Svetog Dimitrija do Rimokatoličke crkve Svetog Dimitrija (Župa Svetog Dimitrija), gde je predviđen obilazak crkve.

Na kraju, posetioci će prošetati do Grkokatoličke crkve posvećene Vaznesenju Gospodnjem i obići ovu crkvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari