Besplatne turističke ture u Sremskoj Mitrovici, na redu Muzej Srema 1Foto: mitrovica.info

U subotu, 29. aprila, nastavlja se niz besplatnih turističkih tura po Sremskoj Mitrovici. Ovog puta, na redu je upoznavanje sa Muzejom Srema, a vodič će biti Ivana Macurić.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, Muzej Srema je institucija koja čuva od zaborava bogato kulturno-istorijsko nasleđe regije Srem.

Šta se sve izdešavalo na prostoru Srema od praistorije do današnjih dana, posetiocima će ispričati kustosi Muzeja Srema.

Program besplatne turističke ture počeće okupljanjem na Trgu Svetog Stefana, ispred crkve Svetog Dimitrija, u 10.55 časova.

Polazak ture je u 11 časova, nakon čega se obilazi zgrada Muzeja sa antičkom postavkom, poznatijom kao Lapidarijum Muzeja Srema.

Zatim sledi šetnja kroz ulicu Vuka Karadžića do zgrade Sudbenog stola, gde će se uz kustosa obići postavka koja prati istoriju od Srednjeg veka do današnjih dana.

Prijave su moguće na [email protected], na broj telefona 022/618-275 ili ličnim dolaskom u turistički info-centar, svakim radnim danom od 7 do 17 časova. Broj mesta je ograničen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari