Fondacija "Alek Kavčić" objavila tri besplatna digitalna udžbenika 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Fondacija „Alek Kavčić“ saopštila je danas da je objavila prva tri besplatna digitalna udžbenika namenjena đacima, roditeljima i nastavnicima, i najavila da će ih mnogo više biti „u narednom periodu“.

Digitalni udžbenici dostupni su na sajtu digitalniudzbenik.com bez bilo kakve šifre, koda ili vremenski ograničenog roka, a preuzimanje je potpuno besplatno, uz mogućnost i korišćenje bez interneta, ističe se u saopštenju.

Za sada su dostupni „Svet oko nas“ za prvi razred osnovne škole, „Matematika“ za prvi razred i „Tehnika i tehnologija“ za peti razred.

„Sve lekcije u besplatnim digitalnim udžbenicima obogaćene su audio i video zapisima, animacijama, info grafikama i zanimljivostima, i u potpunosti su prilagođeni modernoj dinamičnoj i kreativnoj nastavi“, naveli su iz Fondacije i istakli da sve njihove digitalne udžbenike rade isključivo IT stručnjaci iz Srbije, i da fondacija nije kupovala platformu iz inostranstva.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Fondacija „Alek Kavčić“ objavila tri besplatna digitalna udžbenika”

  1. Daleko je Kavčić od Robina Huda i plemenitosti. To sto on radi je kršenje autorskih prava odnosno čista piraterija. I za to će jednom morati da plati. Kada je tako bistar što to isto ne uradi u Americi tamo ima mnogo više učenika. A uzgred njegova deca se školuju u privatnim školama bez fotokopiranih udžbenika.

  2. Čovek poklanja nešto svojoj zemlji.
    Treba da dobije orden, a izdavački lobi ga tužaka.
    Porodica mu živi u Americi i deca se tamo školuju.
    Napadaju ga ološi sa diplomama iz Sava centra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.