U organizaciji italijanske humanitarne organizacije Intersos i UNHCR realizuje se program bespovratne donacije izbeglim i raseljenim licima kojima je poljoprivreda osnovna delatnost, saopšteno je u Zrenjaninu na promociji programa. Cilj projekta je podrška izbeglim licima da kroz poboljšanje poljoprivredne proizvodnje postignu ekonomsko osamostaljenje i poboljšaju uslove života.

U organizaciji italijanske humanitarne organizacije Intersos i UNHCR realizuje se program bespovratne donacije izbeglim i raseljenim licima kojima je poljoprivreda osnovna delatnost, saopšteno je u Zrenjaninu na promociji programa. Cilj projekta je podrška izbeglim licima da kroz poboljšanje poljoprivredne proizvodnje postignu ekonomsko osamostaljenje i poboljšaju uslove života. Program podrazumeva podršku za nabavku poljomehanizacije, priplodne i tovne stoke, hranu za stoku, opremu za pčelare i materijal za opremanje plastenika.
Uslov za dobijanje donacije je dokaz o izbegličkom statusu i izdržavanju od poljoprivrede. Prednost će imati ugrožena lica koja žive u višečlanim porodicama, podstanari, lica bez stalnog zaposlenja i prihoda, porodice sa invalidima. Preporuka predstavnika Intersosa je da aplikanti u svojim prijavama navedu kratak biznis plan o tome čime bi se bavili od poljoprivrednih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari