Biće, biće...: Šapić objavio na koji način će pomoći roditeljima da kupe udžbenike 1Printskrin Studio B/Uživo

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će sledeće nedelje saopštiti na koji način će Grad pomoći roditeljima kada je reč o kupovini udžbenika.

– Što se tiče ove godine ja sam najavio pre nekog vremena da imamo ideju da umesto udžbenika damo novčana sredstva što mislimo da je u ovoj situaciji još vrednije, jer smo prošle godine ubacili ogromnu količinu udžbenika. Pošto sad postoji velika količina udžbenika u opticaju sleće nedelje ću vam saopštiti konačnu odluku sa sasvim detaljima – rekao je Šapić.

Obrazlažući ideju da roditelji ove godine dobiju novac, Šapić je kazao da je septembar jedan od najtežih meseci za svaku porodicu, jer „deca kreću u školu, a došli smo sa letovanja gde smo se istrošili“.

eska

– S obzirom da su prošle godine ušli novi udžbenici, a knjige nisu da se bacaju, dali bismo izbor roditeljima da udžbenike koji neodstaju kupe ili možda da se naslede od braće i sestra ili da se menjaju, a onda taj novac mogu da iskoriste za neke druge stvari. Sleće nedelje ću o tome govoriti i daću vam tačne informacije tako da ne brinite. Ono što sam rekao prošle godine je da svi đaci od prvog razreda osnovne škole zaključno sa četvrtim razredom srednje škole, najmanje što će dobiti od svog grada je besplatan komplet udžbenika ili novac u toj vrednosti, a biće i daleko više – rekao je Šapić.

Podsetio je da to što Grad radi nema veze sa besplatnim udžbenicima koje određenim kategorijama učenika obezbeđuje Ministarstvo prosvete i da su lane ta deca dobila duple komplete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari