Na parcelama koje su izdate u zakup na 99 godina po ceni od dinar po kvadratnom metru u „Bloku 61“ počela je izgradnja industrijskih pogona. Sedam preduzetnika, u isto toliko pogona, zaposliće između 150 i 200 radnika, a u obavezi su da izgradnju okončaju u roku od dve godine. Za izgradnju komunalne infrastrukture na ovom području opština Apatin uložila je blizu 20 miliona dinara.

Na parcelama koje su izdate u zakup na 99 godina po ceni od dinar po kvadratnom metru u „Bloku 61“ počela je izgradnja industrijskih pogona. Sedam preduzetnika, u isto toliko pogona, zaposliće između 150 i 200 radnika, a u obavezi su da izgradnju okončaju u roku od dve godine. Za izgradnju komunalne infrastrukture na ovom području opština Apatin uložila je blizu 20 miliona dinara. Izgrađena je kanalizacija, vodovod, trafo stanica i saobraćajnice.
Ljilja Dukić, direktor „Evroproma“, kaže da će na zakupljenoj parceli od 2.160 kvadratnih metara izgradnja pogona početi čim vremenski uslovi dozvole Uz radionicu za izradu metalnih konstrukcija planirana je i izgradnja magacina za robu široke potrošnje, a u planu je zapošljavanje desetak radnika sa evidencije Službe za zapošljavanje.
U preduzeću „Gramont“ koje se bavi projektovanjem i izvođenjem građevinskih radova ističu da će njihova višenamenska hala površine 800 kvadrata biti završena tokom godine, a biće zaposlen veći broj radnika.
Dragan Počuča, vlasnik „Lamilka“, firme za međunarodnu špediciju, spoljnu trgovinu, maloprodaju i veleprodaju morske i rečne ribe ističe da će na parceli od 750 kvadrata biti izgrađena hladnjača. Posao treba da dobije pet do deset radnika.
Pilanu površine 600 kvadratnih metra podići će „Embalenjo“, a osnivač ove firme Laslo Kasaš se nada skorom početku radova, te da će u pilani biti angažovano petnaestak radnika.
Milan Pavković, direktor direkcije za izgradnju Apatina ističe da je veliko interesovanje preduzetnika za placeve na kojima bi podigli pogona, te da će ove godine urediti nove parcele na ovoj, ali i na drugim lokacijama u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari